Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +5 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

RSU atklās modernāko studentu dienesta viesnīcu Latvijā

Trešdien, 13. decembrī, plkst.12 Dārza ielā 5 notiks Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) jaunās studentu dienesta viesnīcas svinīga atklāšana, portālu Diena.lv informēja RSU pārstāvis Edijs Šauers.

"Saskaņā ar Rīgas Stradiņa universitātes ilgtermiņa attīstības stratēģiju, studiju pieredze ietver gan lekciju un semināru apmeklējumus, gan liela nozīme ir arī videi, kurā students gatavojas nodarbībām, komunicē ar saviem kursabiedriem, atpūšas. Īstenojot jaunās studentu viesnīcas ideju dzīvē, Rīgas Stradiņa universitātes mērķis bija radīt mūsu studentiem iespēju dzīvot arvien tuvāk augstskolas centrālajai ēkai labi sakārtotā un modernā vidē, veltot pēc iespējas īsāku laiku nokļūšanai uz lekcijām, nodarbībām vai bibliotēku," stāsta RSU rektors prof. Jānis Gardovskis. Jaunā dienesta viesnīca atrodas vien nepilnus 100 metrus no RSU centrālās ēkas un papildina studiju un pētniecības kompleksu RSU centrālās ēkas Dzirciema ielā 16 teritorijā.

Jaunbūvē, kuras kopējā platība ir 5401,4 kvadrātmerti, izveidoti 135 dienesta viesnīcas numuriņi 220 personām, no kuriem četri ir piemēroti cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Numuriņi ir iedalīti trijās kategorijas, atkarībā no vietu skaita un komforta līmeņa. Viesnīcas teritorijā ir izbūvētas velosipēdu novietnes, kas atrodamas gan pirmā stāva līmenī, gan pazemes stāvā. Līdzās ēkai izbūvēta arī autostāvvieta 32 automašīnām, bet ēkas pagrabstāvā izbūvētas vēl papildu autostāvvietas 37 automašīnām, no kurām četras ir aprīkotas ar elektrouzlādi. Līdzšinējā dienesta viesnīca Mārupes ielā 17 (korpuss 1 un 2), Āgenskalnā, kā arī Hipokrāta ielā 3 (Mežciemā) nenosedza visu dzīvojamo telpu pieprasījumu no RSU studentu puses.

Līdz ar jaunās ēkas pabeigšanu, labiekārtošanas darbi notikuši arī parkā starp dienesta viesnīcu un RSU centrālo ēku. Šī teritorija turpmāk kalpos gan studentu un darbinieku rekreācijai, gan RSU pasākumiem brīvā dabā.

Ēkā ir pieejams arī telpas studentu atpūtai un mācībām. Teritorijā un ēkas pazemes stāvā atrodas autostāvvieta un speciāla novietne velosipēdiem. Jaunās ēkas būvprojekta izstrādi, būvdarbus, autoruzraudzību un garantijas nodrošināšanu veica SIA VELVE. Jaunā ēka tika uzcelta, lai nodrošinātu iespēju dzīvot universitātes dienesta viesnīcās arvien lielākam skaitam vietējo un ārvalstu studentu. Kopējā projekta summa ir 4 615 822,69 eiro (bez PVN). Jaunās ēkas izveide tiek segta no RSU pašu pelnītajiem līdzekļiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas