Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Saistībā ar iegruvumu veidošanos nākamajā būvsezonā plānots sākt Ģertrūdes ielas pārbūvi

Lai novērstu seguma iegruvumu veidošanos, AS Rīgas siltums, SIA Rīgas ūdens, Rīgas domes Satiksmes departaments un izpilddirektora pienākumu izpildītāja Iveta Zalpētere ir vienojušies nākamajā būvsezonā sākt Ģertrūdes ielas pārbūvi, informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Rīgas siltums, Rīgas ūdens, Satiksmes departaments un Zalpētere ir vienojušies par rīcības plānu. Ielas tehniskā stāvokļa apzināšanai un iegruvumu risku konstatēšanai, Ģertrūdes ielas visā garumā tiek veikta ģeofizikālā apsekošana ar radiolokācijas metodi. Patlaban Rīgas siltums ir veicis daļēju ielas pārbaudi, konstatējot vairākas pazemes mitrās zonas blakus siltumtīklu kanālam.

Ar radiolokācijas metodi tiek veikta ielas pārbaude, noskaidrojot, kur un kādas inženierkomunikācijas ir bojātas un kur potenciāli var veidoties izskalojumi un seguma deformācija. Konstatējot šādas zonas, nekavējoties tās tiek norobežotas un veiktas detalizētākas pārbaudes. Tostarp Satiksmes departaments veic ielas vizuālo inspekciju ne retāk kā trīs reizes nedēļā.

Iesaistītās puses ir vienojušās, ka ilgtermiņa risinājumam nepieciešams veikt kompleksus ielas atjaunošanas darbus, un, vienlaikus ar ielas seguma atjaunošanu, veikt komunikāciju atjaunošanu. Tā kā sākotnēji nepieciešams veikt projektēšanas darbus, Satiksmes departaments ar inženierkomunikāciju valdītājiem ir vienojies par ielas pārbūvi nākamajā būvsezonā. Plānots, ka septembrī tiks veikta topogrāfiskā plāna izstrāde un iepirkuma procedūra, bet jau nākamā gada maijā sāktos būvdarbi.

Autovadītājiem jāņem vērā, ka līdz septembra beigām īslaicīgi, uz pārbaudes laiku, var tikt aizliegta automašīnu novietošanu kādā no Ģertrūdes ielas posmiem.

Rīgas pašvaldības saistošie noteikumi nosaka, ka katrs inženierkomunikāciju īpašnieks un valdītājs ir atbildīgs par savu īpašumu. Katrs inženierkomunikāciju valdītājs un īpašnieks, piemēram, Gaso, Tet, Rīgas ūdens, Rīgas siltums un citi atbild par komunikāciju kvalitāti, remontdarbiem un ekspluatāciju.

Satiksmes departaments aicina pievērst pastiprinātu uzmanību uzstādītajām ceļa zīmēm un aktuālajai satiksmes organizācijai!

Kā ziņots, šodien Rīgā atkal iegruvis bruģis Ģertrūdes ielā.

Bruģa iegruvums nelielā platībā izveidojies blakus Rīgas ūdens akai uz Ģertrūdes ielas, netālu no krustojuma ar Barona ielu. Garāmgājēji bīstamo vietu uz ielas bija atzīmējuši, noliekot krēslu no tuvējās kafejnīcas āra terases. Vēlāk šo vietu apsekoja Rīgas pašvaldības policisti.

Savukārt jūnijā uz Ģertrūdes ielas divas reizes izveidojās bruģa iegruvumi, kuros ielūza trīs automašīnas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas