Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Savākti nepieciešamie paraksti, lai rosinātu Burova atstādināšanu

Rīgas domes opozīcijas partijas savākušas nepieciešamos 20 parakstus, lai rosinātu Rīgas domes priekšsēdētāja Oļega Burova (GKR) atstādināšanu, aģentūru LETA informēja partijas Latvijas attīstībai pārstāve Ieva Graudiņa-Šutko.

"Mēs redzam, ka Burovs netiek galā ar domes vadību, tādēļ pieņemts lēmums pieprasīt viņa demisiju," sacīja Graudiņa-Šutko.

Saskaņā ar likumu Par pašvaldībām, sēdi par neuzticības izteikšanu priekšsēdētājam ir jāsasauc divu nedēļu laikā.

Taujāts, kādēļ opozīcija izvēlas "iet garāko ceļu", nevis rosināt sasaukt tādas ārkārtas sēdes, kurām jānotiek vienas dienas laikā, deputāts Vilnis Ķirsis (V) skaidroja, ka "Burovs sēdi tikpat labi var sasaukt arī rīt".

Ķirsis nekomentēja, kādēļ opozīcija izvēlējusies šādu taktiku, kā arī neatbildēja, vai šo sēdi sasaucot, opozīcija tajā vispār piedalītos un balsotu.

Savukārt deputāts Dainis Locis (NA) norādīja, ka šādā veidā opozīcija grib pārbaudīt Burova spējas nodrošināt balsu vairākumu. "Mēs gribam redzēt, vai tiešām Burovam vairs nav neviena neatkarīgā deputāta atbalsta, jo varianti ir dažādi. Mēs šajā spēlē neko nezaudēsim, jo, ja viņam balsis būs, tad būs, ja nebūs, tad iegūsim ārkārtas vēlēšanas," pauda Locis.

Taujāti, vai gadījumā nav tā, ka opozīcija "met kažoku uz otru pusi" un apzināti izvairās no ārkārtas vēlēšanām, abi domnieki atbildēja noraidoši, sakot, ka tā ir "daļa no viņu taktikas".

Iepriekš vairums opozīcijas pārstāvju vairākkārt pauduši viedokli, ka vēlas ārkārtas vēlēšanas, un viens no veidiem, kā to nodrošināt, ir sasaukt trīs domes ārkārtas sēdes pēc kārtas, nenodrošinot tajās kvorumu.

Neraugoties uz to, ka otrdien no amata tika atcelts vicemērs Vadims Baraņņiks, tai pat brīdī izjaucot koalīcijas balsu pārsvaru, opozīcija līdz šim nav izmantojusi iespēju to izdarīt.

Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieces Annas Vladovas (S) atstādināšana no amata patlaban netikšot prasīta.

Rīgas domē mazākuma koalīciju patlaban veido Saskaņa un Gods kalpot Rīgai, kuriem ir 28 deputātu balsis. Opozīcijai ir 24 balsis - astoņas no partijas Latvijas attīstībai, septiņas no Jaunās konservatīvās partijas, piecas no Nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK un četras no Vienotības.

Vēl domē ir astoņi neatkarīgie deputāti. Neatkarīgo deputātu frakcijā apvienojušies četri no Saskaņas izslēgtie domnieki, deputātu blokā Rīgai! darbojas no Latvijas attīstībai izslēgtais Oskars Putniņš, kā arī kādreizējie JKP biedri Imants Keišs un Druvis Kleins. Tāpat domē strādā deputāte Baiba Broka, kura apturējusi savu darbību NA.

Rīgas domē koalīcija izjuka šonedēļ, kad ar deputātu balsu vairākumu no amata tika atstādināts vicemērs Vadims Baraņņiks.

Top komentāri

EV
E
Vērojot visu šo baru, kas histēriski, esot barbari, laužas pie varas ir skaidrs - neviens nebūs labs! Muļķu un nejēgu baru, kas nevērtē darītājus vajag izzagt visu, jo darīt viņi paši nemāk un nevar!
наша Рига
н
Latviešu cûkini dirsîgi melojot un daudz zogot Rīgu ir padirsuši uz visiem laikiem un drīz padirsîs pārējo Latviju. Tagad treknās barotnes dalīs krievbandītu bratani ar politiskajiem svoločiem
nu un?
n
Ausaini nevarēja nomest, tagad pamēģināsim vismaz ar Burovu? Un kas būs ārkārtas vēlēšanās? Tajās ir cerība iegūt vairākumu? Nav t. s. layviskajām partijām normālu kadru - ir atlasīti zaglīgi iztapoņas, un te ir rezultāts. Paskatieties, kāds mums ir premjers, vai tad latviski runājošiem vairs saprātīgu cilvēku nav?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas