Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Skanstes apkaimes svētkos iedzīvotājus aicina iepazīties ar teritorijas attīstības plāniem

Skanstes apkaimes svētkos šodien no plkst.17 līdz 19 iedzīvotājiem būs iespēja iepazīties ar Skanstes apkaimes teritorijas attīstības plāniem - Skanstes apkaimes teritorijas lokālplānojumu un Skanstes teritorijas revitalizācijas projekta pirmās kārtas iecerēm, aģentūrai LETA pavēstīja Rīgas domes Pilsētas attīstības departamentā.

Vienlaikus apkaimes iedzīvotāji pasākuma laikā aicināti sniegt priekšlikumus par nepieciešamajiem parka labiekārtošanas elementiem, kas nākotnē uzlabotu apkaimes pilsētvides kvalitāti un sniegtu iedzīvotājiem rekreācijas iespējas. Pasākums notiks Rīgā, Grostonas ielā pie Rīgas Hanzas vidusskolas.

"Atbilstoši Rīgas ilgtspējīgas attīstības stratēģijai līdz 2030.gadam Skanstes apkaime ir ne tikai prioritāri attīstāma teritorija, bet arī teritorija ar augstu attīstības potenciālu. Skanstes teritorijas attīstību iespējams realizēt tikai ar pašvaldības aktīvu līdzdalību, kā rezultātā tagad top Skanstes apkaimes lokālplānojums, kura redakcijai tieši pašlaik norit publiskā apspriešana. Sabiedrības iesaistei un informēšanai, plānojot teritorijas attīstību, ir liela nozīme, jo, tikai kopīgi darot, varam veidot vidi, kas ir iedzīvotāju vajadzībām atbilstoša, ērta un patīkama," pauda pašvaldības Pilsētas attīstības departamenta direktors Dzintars Balodis.

Skanstes apkaimes teritorijas lokālplānojums izstrādāts, pamatojoties uz Rīgas domes lēmumu. Šo darbu veic SIA Grupa93, SIA Nams un piesaistītie vides, transporta, inženiertehniskās apgādes, ekonomikas u.c. nozaru eksperti. Skanstes apkaimes teritorijas lokālplānojuma pilnveidotās redakcijas izstrādes laikā tika veiktas korekcijas un papildinājumi, ņemot vērā institūciju sniegtos atzinumus un publiskās apspriešanas laikā saņemtos privātpersonu priekšlikumus un iebildumus.

Līdz 2017.gada 2.oktobrim norit lokālplānojuma pilnveidotās redakcijas publiskā apspriešana.

Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta plānotā projekta "Skanstes teritorijas revitalizācijas pirmā kārta" mērķis ir atjaunot degradēto teritoriju. Paredzēts izbūvēt ielas, gājēju ietves un veloceliņus. Līdz 2020.gadam plānots izbūvēt Lapeņu, J. Dikmaņa, J. Krūmiņa, J. Daliņa ielas un ar to saistītās inženiertehniskās komunikācijas, kā arī atklātu lietusūdens uzkrāšanas un novadīšanas sistēmu (kanālu un dīķi) gar Lapeņu ielu un labiekārtot pieguļošo teritoriju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas