Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +17 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 17. jūnijs
Artis, Artūrs

Šleseram nepieciešams valdības pārstāvja atbalsts, lai vadītu Rīgas brīvostu

Rīgas domes jaunās koalīcijas partijas - Saskaņas centrs un LPP/LC - Rīgas brīvostas valdē katra virzīs pa diviem pārstāvjiem — viņu vārdus oficiāli nosauks tuvākajās dienās. Visticamāk, kandidātu vidū būs arī topošais vicemērs Ainārs Šlesers (LPP/LC), un sagaidāms, ka viņš arī sēdīsies ietekmīgajā ostas valdes priekšsēdētāja krēslā. "Viņš jau nekad nav slēpis, ka gribētu uzņemties šo atbildību," saka A.Šlesera preses sekretārs Ģirts Dripe, un piebilst, ka par to vēl jāpanāk vienošanās ar SC.

Līdz ar iepriekšējās domes pilnvaru beigām Rīgas brīvostas valdē vakantas kļuvušas četras vietas, jo darbu tajā beidz aizejošā sasaukuma pārstāvji. Amatu saglabā ministriju izvirzītie valdes locekļi — Olafs Pulks (JL), Edmunds Krastiņš (TP), Viesturs Silenieks (ZZS) un Jānis Straume (TB/LNNK). Kopā valdē ir astoņas vietas. Neoficiāli izkanējis, ka no domes puses uz brīvostu tiks virzīts A.Šlesers, Andris Ameriks (LPP/LC) un Mihails Kameņeckis (SC), pēdējie divi ostas valdē strādājuši līdz šim. Kā ceturtais minēts Sergejs Dolgopolovs (SC), taču viņš pats Dienai apgalvoja, ka nevēlas strādāt ostā. Nav izslēgts, ka ceturtais varētu būt arī N.Ušakovs. SC oficiālā atbilde ir — partija vēl apspriež vairākas kandidatūras, par kurām jāpanāk vienošanās apvienības iekšienē.

Lai A.Šlesers kļūtu par brīvostas valdes priekšsēdētāju, viņam jāiegūst valdes vairākuma atbalsts. Ja domes koalīcijas pārstāvji par viņa kandidatūru vienosies, viena trūkstošā balss būs jāmeklē starp ministriju cilvēkiem. Ne SC, ne LPP/LC nav pārstāvētas valdībā un parlamentā darbojas opozīcijā. Ministriju deleģētie brīvostas valdes locekļi runā izvairīgi par to, vai atbalstītu A.Šleseru valdes priekšsēdētāja krēslā, norādot, ka par to vēl nav diskutēts. Taču noprotams, ka valdības pārstāvji balsojumā var nebūt vienoti un kāds varētu nodrošināt domes koalīcijai nepieciešamo atbalstu. "Nekad nav bijis tāda stingra dalījuma — pilsēta pret valdību," saka ostas valdes loceklis Viesturs Silenieks (ZZS) un piebilst, ka parasti balsojumu nosaka "politiskā nokrāsa".

Diena jau rakstīja, ka vieta ostas vadībā A.Šleseram varētu būt interesanta, jo tuvākajos gados ostā plānoti vērienīgi projekti — multifunkcionāls terminālis, piestātnes, jauna dzelzceļa stacija, administratīvo ēku komplekss Krievu salā, konteinerterminālis Kundziņsalā, jauns pasažieru terminālis Pīļu muižā un daudzi citi.

Kandidātus uz ostas valdi domes koalīcija oficiāli paredzējusi nosaukt otrdien vai trešdien, bet pirmdien jau kļuvuši zināmi potenciālie komiteju priekšsēži. Kā prognozēts, savu vietu ir saglabājis Leonīds Kurdjumovs (SC) Sociālo jautājumu komitejā un A.Ameriks Pilsētas īpašumu un privatizācijas lietu komitejā, bet pārējās sešas vadīs jauni deputāti — Finanšu un administrācijas lietu komiteju vadīs pats mērs, Pilsētas attīstības komiteju — Sergejs Dolgopolovs (SC), Satiksmes un transporta lietu komiteju — Nikolajs Zaharovs (SC), jaunizveidoto Izglītības un kultūras komiteju — Eiženija Aldermane (LPP/LC), apvienoto Mājokļu un vides komiteju — Vjačeslavs Stepaņenko (LPP/LC) un Drošības un kārtības jautājumu komiteju — Dainis Turlais (LPP/LC).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas