Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +17 °C
Smidzinošs lietus
Pirmdiena, 17. jūnijs
Artis, Artūrs

Šlesers runā par Rīgas attīstības plāna grozīšanu

Ainārs Šlesers (LPP/LC) dienu pēc iecelšanas Rīgas vicemēra amatā un ieguvis Rīgas brīvostas valdes locekļa vietu runā par Rīgas attīstības plāna grozīšanu, lai pārskatītu teritoriju statusu, mainot to uz industriālajām teritorijām. To viņš sacīja intervijā Latvijas radio. Par Rīgas attīstības plānu šķēpi tika lauzti gadiem ilgi un tas pieņemts, iezīmējot pilsētas attīstību līdz 2018.gadam.

“Noteikt attīstību līdz 2018.gadam, tas vienkārši nav pareizi, jo tirgus situācija ir mainījusies. Ja esam ieplānojuši, ka kaut kur Rīgas teritorijā ir jābūvē jauns dzīvojamais masīvs, zinām, ka tas ir pilnīgi nereāli. Varbūt ir nepieciešams pagrozīt plānu, padarīt to par industriālu rajonu, lai tur varētu izvietot ražotnes. Ja gadījumā pieteiksies kāds investors vai mēs to piesaistīsim un viņi teiks, ka gribam konkrētā teritorijā darīt kaut ko citu nekā to nosaka attīstības plāns, te neiet runa par Vecrīgas apbūvi, attīstības plānu arī var koriģēt. Jābūt spējīgiem ātri reaģēt uz piedāvājumiem, citādi viņi pasmaidīs un aizies uz Lietuvu vai Igauniju.”

Viņš sacīja, ka attiecībā uz ostas teritoriju plāns ir "koriģējams".

Rīgas vicemērs stāstīja, ka viņa galvenā darbības sfēra būs saistīta ar ekonomiku, arī ārējie ekonomiskie sakari, tostarp sadarbība ar Igauniju, Lietuvu, Krieviju, Baltkrieviju, Skandināvijas valstīm, kā arī citām Eiropas un NVS valstīm. "Ir ārkārtīgi svarīgi aktīvi rīkoties, lai piesaistītu jaunas investīcijas," uzsvēra A.Šlesers.

Viņš arī izteicās, ka nepieciešams apvienot "Pasažieru vilcienu" ar "Rīgas satiksmi", lai no rīta cilvēkus pārvadātu vilcieni, bet dienas laikā autobusi. Tam būtu ekonomisks ieguvums, viņš pauda.

Tuvākajās 100 dienās Rīgas vadība iecerējusi izveidot darba plānu. Runa neesot par vienkāršu tekstu, bet par konkrētiem projektiem, kas tie tiks uzsākti. A.Šlesers šāds plāns jau esot.

“Nebūtu pareizi, ka domes pirmajā darba dienā Šlesera plāns tiktu akceptēts, kā visas domes plāns, jo tas nebūtu demokrātiski. Tas būs jāizvērtē visiem deputātiem un jāpiedāvā savs redzējums.”

Pēc viņa uzsvērtā, viņš ir ieinteresēts ieklausīties visos 60 deputātos. Ja kādam nebūs iespēja vadīt kādu komiteju, tam nav jāietekmē darba ražīgums, kā svarīgāko jaunajā domē A.Šlesers minēja attieksmes maiņu.

Viņš arī izteicās, ka valdības līmenī iecerējis runāt par iedzīvotāju ienākumu nodokļa pārdali. Puse varētu palikt Rīgā, bet puse aizplūst uz pašvaldību, kur strādājošais dzīvo, sacīja vicemērs. Kā zināms, daudzi strādā Rīgā, bet ir pierakstīti citā pašvaldībā.

Komentējot korupcijas riskus Rīgas domē ar ko iezīmīga iepriekšējā dome, Rīgas jaunais vicemērs atbildēja: “47 deputāti no 60 nekad domē nav strādājuši. Ir iespēja ar svaigu skatienu apskatīties uz problēmam, kas ir bijušas.”


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas