Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Trešdiena, 5. jūnijs
Margots, Igors, Ingvars

Sodīs būvniekus par sastrēguma radīšanu pirmdien Vecmīlgrāvī

Kanalizācijas rekonstrukcijas darbu veicēji SIA „Ostas celtnieks” pirmdien Emmas ielas un Vecāķu prospekta krustojumā satiksmi nav organizējusi atbilstoši saskaņotajai satiksmes organizācijas shēma, konstatējis Rīgas domes Satiksmes departaments. Par konstatēto pārkāpumu tiek sastādīts administratīvais akts iesniegšanai Rīgas pašvaldības policijā.

Šovakar satiksmes plūsma Emmas ielas un Vecāķu prospekta krustojumā tiks nodrošināta bez ierobežojumiem.Pirmdien apsekojot Emmas ielas un Vecāķu prospekta krustojumu, Satiksmes departaments konstatēja, ka remontdarbu vietā satiksme netiek organizēta atbilstoši par satiksmi atbildīgajās institūcijās saskaņotajai satiksmes organizācijas shēmai un Rīgas pilsētas izpilddirektora rīkojumam. Tāpat konstatēts, ka reālā būvdarbu gaita neatbilst iepriekš plānotajam.Lai nepieļautu vakar notikušo satiksmes kavējumu atkārtošanos, otrdien Rīgas domes Satiksmes departamenta organizētajā ārkārtas sanāksmē departamenta vadība pieprasīja paskaidrojumus no kanalizācijas rekonstrukcijas darbu veicējiem SIA „Ostas celtnieks”. Departaments remontdarbu veicējiem uzdeva līdz rītdienai izstrādāt jaunu satiksmes organizācijas shēmu atbilstoši reālajai būvdarbu gaitai ar prasību nodrošināt nepārtrauktu transporta plūsmu pāri dzelzceļa pārbrauktuvei Vecāķu prospektā pirms krustojuma ar Emmas un Gāles ielām abos braukšanas virzienos, kā arī nodrošināt satiksmes organizāciju bez luksoforu palīdzības. Pēc jaunās shēmas izstrādāšanas nekavējoties tiks izdots jauns izpilddirektora rīkojums.Sanāksmē pārstāvji no uzņēmuma SIA „Ostas celtnieks” apstiprināja, ka šovakar satiksmes plūsma Emmas ielas un Vecāķu prospekta krustojumā tiks nodrošināta bez ierobežojumiem. No 10. augusta Emmas ielas un Vecāķu prospekta krustojumā pēc SIA „Rīgas ūdens” pasūtījuma bija paredzēts veikt kanalizācijas rekonstrukcijas darbus. Līdz jaunas satiksmes organizācijas shēmas izstrādei Rīgas domes Satiksmes departaments ir apturējis SIA „Ostas celtnieks” izsniegto darbu veikšanas atļauju. Atbilstoši Rīgas domes Saistošajiem noteikumiem Nr. 106 „Rīgas transporta būvju aizsardzības noteikumi” remontdarbu veicējs ir atbildīgs par darba vietas aprīkošanu uz ceļiem atbilstoši saskaņotajai satiksmes organizācijas shēmai. Lēmumu par soda piemērošanu un tā apmēru pieņems Rīgas domes Administratīvā komisija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Partijām nav skaidru vēstījumu vēlēšanu kampaņās

Par Eiroparlamenta vēlēšanu potenciālajiem rezultātiem, politisko situāciju kopumā un Augstākās Tiesas lēmumu publicista Lato Lapsas lietā ar polittehnologu un publicistu Jurģi Liepnieku sarunājas la...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas