Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Spēcīgo lietavu dēļ applūduši vairāki Rīgas ielu posmi

Spēcīgo lietavu dēļ atsevišķi Rīgas ielu posmi ir applūduši. Lai uzlabotu pārvietošanās apstākļus autovadītājiem un gājējiem, uz applūdušajiem ielu posmiem nosūtītas lietus ūdens atsūknēšanas tehnikas, portālu Diena.lv informē Rīgas domes Satiksmes departamenta (RDSD) pārstāve Ilze Dimante.

Patlaban lietus atsūknēšanas tehnikas devušās galvaspilsētas ielās, lai sāktu lietus ūdens peļķu atsūknēšanu no Bolderājas, Čiekurkalna, Teikas un Vecmīlgrāvja ielām. Rīgas ielās strādā desmit lietus ūdens atsūknēšanas mašīnas.

Satiksmes departamenta speciālisti jau veic Rīgas ielu un tiltu apsekošanu, lai pēc nepieciešamības norīkotu specializētās tehnikas vienības uz vietām, kur vajadzētu atsūknēt brauktuves no lietus ūdens.

Ņemot vērā ievērojamo nokrišņu daudzumu, kāds tiek prognozēts, pat vismodernākās lietus ūdens novadīšanas sistēmas nevarēs novadīt tādus ūdens apjomus uzreiz, līdzīgi kā ielejot spaini ūdens izlietnē – tas novadīsies pakāpeniski, skaidro Dimante.

Spēcīga lietus ietekmē Rīgā applūst tās ielas, kurās vēsturiski nav projektēta lietus ūdens kanalizācijas sistēma. Šobrīd pēc Satiksmes departamenta pasūtījuma, jaunas lietus ūdens kanalizācijas sistēmas tiek izbūvētas jaunbūvējamām ielām un satiksmes objektiem, kā arī ielās, kas tiek pārbūvētas.

Rīgas iedzīvotāji ir aicināti ziņot par applūdušām ielām, zvanot Rīgas domes Satiksmes vadības centram uz bezmaksas tālruni 80003600.

 

Top komentāri

gf
g
nevis lietus dēļ, bet gan ūdens novadīšanas sistēmu neesamības dēļ.
MM
M
Un kā skaidrosiet milzīgās peļķes uz jaunremontētās Brīvības ielas?? Juglā pie Neste, sab. transporta pieturā pie Vidzemes tirgus, un citur?? Lietusūdeņu kanalizācija piemirsās? Tāpat kā Barona ielas puķu kastu uzturēšanas izmaksas?
Irlielāmērāticams
I
ka Rīgas Dome neprot rīkoties situācijās ar ūdeni, ja tas nav nano-ūdens. Bet, darbojoties pēc ierastās lietu kārtības... varētu ieviest gondolu pakalpojumus. Rīga - mazā Venēcija!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas