Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Stadiona Daugava ledus halles ekspluatācija nav pieļaujama konstrukciju pārslodzes dēļ

Valsts SIA Kultūras un sporta centra Daugavas stadions ledus halles ekspluatācija nav pieļaujama bez būtiskas pārbūves, liecina centra saņemtais neatkarīga būveksperta atzinums par drošības apsvērumu dēļ slēgtās stadiona ledus halles tālāku izmantošanu. Kā noskaidroja aģentūra LETA, eksperti norāda, ka ledus halles jumta konstrukcijas ir pārslogotas - lokālo kopņu stieņu pārslodze ir aptuveni 50%.

Eksperti savā atzinumā ir noteikuši, ka, lai ledus halles ekspluatāciju varētu atsākt, ir jāveic nesošo jumta konstrukciju stiprināšana, izstrādājot un attiecīgajās pašvaldības iestādēs saskaņojot būvprojektu. Tāpat eksperti ir norādījuši, ka ir jāpabeidz un jānodod ekspluatācijā ledus hallē jau esošā, bet likumdošanas prasībām neatbilstoši izveidotā skatītāju platforma. Papildu eksperti savā atzinumā ir secinājuši, ka, ņemot vērā jumta nesošo konstrukciju pārslodzi, drošības nolūkos uz jumta nav pieļaujama sniega atrašanās.

"Būvekspertu atzinums apliecina, ka ledus halles slēgšana pagājušā gada nogalē drošības apsvērumu dēļ bija pamatota. Stadiona Daugava valde kā ledus halles īpašnieks izvērtēs iespējamo tālāko rīcību attiecībā uz ledus halles nākotni, taču jau tagad ir skaidrs, ka ledus halles ekspluatācija netiks atsākta bez būvekspertu atzinumā norādīto darbu veikšanas, kas paredz apjomīgu halles konstrukciju pārbūvi," norādīja Kultūras un sporta centra Daugavas stadions valdes loceklis Elmārs Martinsons.

Pērn 31.oktobrī stadiona Daugava valde nolēma drošības apstākļu dēļ pārtraukt stadiona īpašumā esošās ledus halles ēku izmantošanu. Šāds lēmums tika pieņemts, jo vairāku Būvniecības valsts kontroles biroja (BVKB) pārbaužu laikā tika konstatēts, ka halles tehniskais stāvoklis neatbilst prasībām, kas ietekmē ēkas drošumu, bet ledus halles privātais nomnieks SIA Sāgas fonds bija izvairījies nodrošināt piekļuvi hallei, lai stadiona administrācija varētu veikt nepieciešamo izpēti un pildīt BVKB norādījumus.

Pēc halles slēgšanas stadiona "Daugava" valde neatkarīgiem būvekspertiem pasūtīja ledus halles būves ekspertīzi, kuru veica neatkarīgi būveksperti SIA CMB un AS Inspecta Latvia trīs sertificētu būvekspertu sastāvā.

Ledus halle ir iznomāta privātam nomniekam SIA Sāgas fonds, kura pienākumos saskaņā ar nomas līgumu ietilpst ledus halles uzturēšana kārtībā, ievērojot sanitāro, ugunsdzēsības un citu dienestu prasības un instrukcijas. Savukārt Būvniecības likuma 21.panta ceturtajā daļā ir noteikts, ka par būves un tās elementu uzturēšanu atbilstoši būvei izvirzītajām būtiskajām prasībām visā tās ekspluatācijas laikā ir atbildīgs tās īpašnieks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Statistika nav tikai vienkārši cipari

Par Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vietu valstī un vēlmi padarīt CSP par galveno datu centru, kas politikas plānotājiem palīdz pieņemt kvalitatīvus lēmumus, Guntars Gūte sarunājas ar ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas