Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Stradiņa slimnīca samazinājusi zaudējumus par 72%

Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas auditētais gada pārskats par 2012. gadu uzrāda būtisku zaudējumu samazinājumu - aizvadīto gadu medicīnas iestāde ir noslēgusi ar zaudējumiem 2 482 119 latu apmērā, kas ir par 6 428 944 latiem jeb par 72% mazāk, nekā 2011. gadā, portālu Diena.lv informēja slimnīcas pārstāve Lāsma Sīle.

2012. gadā ir izdevies samazināt arī plānoto izdevumu apmēru par 7,29% jeb 192 817 latiem. Slimnīcas ieņēmumus 2012. gadā galvenokārt veidoja ieņēmumi no valsts apmaksātiem medicīnas pakalpojumiem, maksas pakalpojumiem, kā arī apmācībām un zinātniskās darbības. Valsts finansējums pārskata gadā kopā sasniedza 45 266 090 latu.

Pārskata gadā slimnīcas stacionārā ārstējies 46 791 pacients, kas, salīdzinot ar 2011. gadu, ir par 0,68% jeb 320 pacientiem mazāk. Savukārt slimnīcas dienas stacionāros ārstēto pacientu skaits ir palielinājies par 15,6%, kur pakalpojumus saņēmuši 21 009 pacienti. Arī ambulatoro apmeklējumu skaits ir palielinājies par 7%, sasniedzot 271 636 apmeklējumus.

2012. gadā tika turpināts darbs pie slimnīcas jaunā korpusa būvniecības projekta - būvvaldē tika apstiprināts slimnīcas jauno ēku skiču projekts un tika izsludināts konkurss par jaunā korpusa būvniecību. Šā gada 24.janvārī konkursa iepirkuma komisija pieņēma lēmumu līguma slēgšanas tiesības piešķirt piegādātāju apvienībai SIA Skonto būve un SIA Re&Re. 2013. gada 18.februārī tika parakstīts līgums. "Šobrīd, kad norit jaunās slimnīcas pirmās kārtas būvniecības darbi, mēs apzināmies lielo atbildību un strādājam, lai panāktu arī projekta otrās kārtas realizāciju, kas nākotnē ļautu izvietot visas slimnīcas nodaļas vienā ēkā," saka Rūta Valtere.

Pērn slimnīcā veiktas būtiskas strukturālas izmaiņas, atvērti jauni dienas stacionāri: Aritmoloģijas dienas stacionārs, Sirds ķirurģijas dienas stacionārs, Asinsvadu ķirurģijas dienas stacionārs un Sāpju aprūpes dienas stacionārs. Slimnīcā izveidots Plaušu slimību centrs, apvienojot Torakālās ķirurģijas un Pulmonoloģijas un Alergoloģijas centru. Gastroenteroloģijas, hepatoloģijas un uztura terapijas centrā ir izveidota jauna struktūrvienība – Funkcionālās diagnostikas vienība.

Pieaugot klientu skaitam un paplašinoties piedāvāto medicīnas pakalpojumu klāstam, slimnīca pastāvīgi veic uzlabojumus, lai nodrošinātu teicamu un vienotu klientu apkalpošanas kvalitāti, sasniedzamību un pieejamību, kā arī lai uzlabotu pacientu plūsmas plānošanu un koordinēšanu. 2012. gadā slimnīcā darbu sāka Klientu servisa departaments un Klientu informācijas un apkalpošanas centrs.

Klientu un uzņēmēju atzinība saņemta ikgadējā Uzņēmumu Reputācijas Topa ietvaros - par labāko reputāciju sabiedrisko, sociālo un individuālo pakalpojumu nozarē Stradiņa slimnīca jau trešo gadu pēc kārtas ieguva 1. vietu, savukārt visu uzņēmumu kopvērtējumā slimnīca ierindojusies 28. vietā, tas ir, par septiņpadsmit vietām augstāk nekā 2012. gadā.

Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas valdes priekšsēdētāja Rūta Valtere ir gandarīta par paveikto: "Sasniegtais liecina, ka slimnīcas finansiālās situācijas stabilizēšanas pasākumi ne tikai pacēluši slimnīcu uz kājām, bet arī sekmējuši tās attīstību. Tas bijis iespējams, pateicoties mūsu personāla augstajai kvalifikācijai un pašaizliedzīgajam darbam."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šorīt pārbaudīs trauksmes sirēnas

Pirmdien no plkst.10 līdz plkst.10.08 visā valstī uz trīs minūtēm tiks iedarbinātas trauksmes sirēnas, lai pārbaudītu valsts agrīnās brīdināšanas sistēmas ieslēgšanas kārtību un tās darbību, kā arī,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas