Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Teātra observatorija parādā 5000 latu, teātris cer uz vēl vienu iespēju

Lai arī pašvaldības SIA Rīgas nami līgumu ar Gaļinas Poļiščukas Teātra observatoriju (TO) lauzuši un pieprasījuši teātrim samaksāt komunālo maksājumu parādu 5000 latu apmērā līdz 1. septembrim, TO joprojām cer uz parāda apmaksas un nomas līguma pagarinājumu, piektdien raksta laikraksts Diena.

Teātra pārstāvji iesnieguši rakstisku lūgumu Rīgas namu (RN) valdei atļaut septembrī nospēlēt vēl sešas izrādes. RN pārstāve Terēza Luksa gan norāda, ka līgums pagarināts netiks un teātrim telpas Kongresu namā ir jāatbrīvo. Pagaidām vēl neesot spriests, ko darīt, ja TO naudu nesamaksās.

TO pārstāve aktrise Brigita Siliņa apgalvo - ja teātrim Kongresu nama Jaunā zāle jāpamet, tas nozīmētu tā darbības beigas. Tomēr TO aktrise Karīna Tatarinova atzīst: «Esam bijuši arī trakākā situācijā.» K. Tatarinova skaidro, ka viņai neesot tiesību publiski atbildēt, kāpēc komunālie maksājumi nav nomaksāti laikus, taču «režisore un aktieri to uzzināja pārāk vēlu». Arī B. Siliņai neesot par to informācijas. K. Tatarinova gan uzskata, ka «5000 latu nav tik liela summa, lai tās dēļ būtu jāpārtrauc teātra darbība». Ar režisori un teātra vadītāju G. Poļiščuku Dienai sazināties neizdevās, jo viņa kopš jūnija iestudē izrādi Sanktpēterburgā.

B. Siliņa sola, ka TO darīšot visu, lai nomaksātu parādu, taču pašlaik tas neesot iespējams, jo liegts tirgot biļetes uz izrādēm, kas ir teātra vienīgais ienākumu avots. Turklāt Jaunās zāles renovācijā esot ieguldīti 60 000 latu. Viņa arī apgalvo - 5. jūlijā sarunas gaitā ar RN valdes priekšsēdētāju Kārli Kavaci panākta mutiska vienošanās par parāda atmaksas grafiku, kas bijis sastādīts līdz gada beigām. T. Luksa apgalvo, ka vienošanās neesot bijusi, ar pašu K. Kavaci Dienai sazināties neizdevās.

Režisore Gaļina Poļiščuka kopā ar TO radošo grupu Kongresu nama Jaunajā zālē izrādes sāka spēlēt pērn septembrī. Vēl 2010. gada vasaras sākumā, kad Kultūras ministrija teātrim atteica valsts dotāciju, TO paziņoja par teātra slēgšanu. Jūnija beigās G. Poļiščuka pievienojās Tautas partijai un 10. Saeimas vēlēšanās startēja ar 4. numuru Par labu Latviju! sarakstā (PLL apvienojās TP un LPP/LC). Lēmumu, ka Kongresu namā atradīsies teātris, pieņēma toreizējais Rīgas vicemērs Ainārs Šlesers (LPP/LC), TO bijusi vienīgā, kas pieteikusies konkursam uz Jaunās zāles apsaimniekošanu. 100 000 latus teātrim ziedoja uzņēmējs Edvīns Samulis. Šā gada jūlijā RN nolēma pārtraukt sadarbību ar TO, jo nebija izpildīti līguma nosacījumi par izrāžu skaitu un apmeklētāju piesaisti, kā arī iekrājies komunālo maksājumu parāds. Turpmāk TO būs tiesības izmantot attiecīgās telpas kā jebkuram citam nomniekam atsevišķiem projektiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas