Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Ušakovam bažas, vai notiekošais ap operu nav ierēdņu kariņš

Rīgas mērs Nils Ušakovs (Saskaņas centrs) ir nobažījies, ka kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende (Nacionālā apvienība) lēmumu pagaidām neparakstīt līgumu ar Latvijas Nacionālās operas (LNO) direktoru Andreju Žagaru ir pieņēmusi, vadoties no nepareiziem padomiem, un ka notiekošajam ap operu ir politiski motīvi.

Ušakovs otrdien raidījumā 900 sekundes norādīja, ka viņam ir grūti spriest par iespējamām LNO finanšu problēmām, kas minētas kā arguments Žagara neapstiprināšanai, tomēr šis lēmums esot izraisījis šoku.

"Cik es zinu, pirms trīs mēnešiem operā tika pabeigts audits, kas nozīmē, ka nekādi jauni pārkāpumi tīri tehniski nevarēja parādīties. Tas, ko mēs redzam - ir ļoti lieli draudi, ka Latvijas Nacionālā opera nevarēs attīstīties, kā tas ir bijis ar līdzšinējo vadītāju, jo tas, ko Žagara kungs ir izdarījis ar operu - viņš ir eksporta prece," viņš teica.

"Ir ļoti lielas bažas par to, ka tas lēmums ir pieņemts, vadoties no politiskiem vai kaut kāda ierēdņu kariņa motīviem un tieši tāpēc Žagara kungs pašreiz nevar turpināt savu darbu," pauda Ušakovs.

Rīgas mērs atgādināja, ka priekšā ir 2014.gads, kad Rīga būs Eiropas Kultūras galvaspilsēta, un operas pilnvērtīga dalība tajā pie vadības maiņas būšot apdraudēta.

"Ļoti ceru, ka šo lēmumu ministre ir pieņēmusi, vienkārši vadoties no nepareiziem padomiem," sprieda Ušakovs.


Savukārt pret Kultūras ministrijas (KM) valsts sekretāri Solvitu Zvidriņu ierosināta disciplinārlieta, un viņa uz tās laiku atstādināta no amata, bet par pienākumu izpildītāju iecelts valsts sekretāra vietnieks Uldis Lielpēters.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas