Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ušakovs par pēctecību amatā parūpējies vēl pirms Pūces rīkojuma

Rīkojumu par Rīgas domes priekšsēdētāja pilnvaru uzticēšanu vicemēram Oļegam Burovam (GKR) Nils Ušakovs (Saskaņa) parakstījis vēl pirms atstādināšanas no šī amata.

Kā aģentūrai LETA pieļāva partijas Latvijas attīstībai Rīgas domes frakcijas vadītājs Viesturs Zeps, gatavojoties iespējamajai atstādināšanai no amata, Ušakovs, visticamāk, jau iepriekš parakstījis rīkojumu, kas nosaka, ka viņa prombūtnes laikā mēra amata pienākumus pilda Burovs. Lai arī no šodienas Ušakovam mēra pilnvaru vairs nav, rīkojums, kas parakstīts pirms tam, ir spēkā esošs.

Kā noskaidroja aģentūra LETA, rīkojums par Burovu parakstīts vakar.

Visticamāk, Burovs mēra amata pienākumus pildīs līdz 25. maijā gaidāmajām Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām.

Vicemēra amatā viņš tika iecelts pērnā gada decembrī, pēc tam, kad no amata atkāpās viņa partijas biedrs Andris Ameriks (GKR). Rīgas vicemēra amata pienākumus tikmēr pildīs otrs vietnieks - Vadims Baraņņiks (Saskaņa), kurš amatā tika iecelts 29. martā.

Kā ziņots, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP) ir izdevis rīkojumu par Ušakova atstādināšanu no Rīgas domes priekšsēdētāja amata pienākumu pildīšanas.

Pūces rīkojumā uzskaitīti vairāki Ušakova kā Rīgas mēra un kā pašvaldības SIA Rīgas satiksme kapitāla daļu turētāja pārstāvja izdarīti pārkāpumi.

Pūces rīkojumu var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā 30 dienu laikā no tā publicēšanas, un Ušakovs apņēmies tieši to arī darīt.

Top komentāri

esunes
e
Vai tad atstādināšana no amata ir prombūtne?Vai tad taisās atgriezties?
a ko ta nu?
a
Pūce, Ušakovs jāsauc pie atbildības arī par nelikumīgas nodarbināšanas pieļaušanu visās domes kapitālsabiedrībās - visiem savējiem no saskaņas, sievu ieskaitot, gadiem ilgi tika maksātas algas par nekā nedarīšanu. Ugunsdzēsēji tiks tie'sāti, bet Ušakovs?
Onkulis no laukiem
O
Un kurš būs pēctecis Ušakova PR upuru Kuzjas un Mura labturībai? Ko par to saka dzīvnieku patversmes un Latvijas zaļpartijas pīlāri? Arī Silenieks un čekas kartiņā minētais Ulme klusē.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas