Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Ušakovs: par sēdēšanu zālienā noteikti lemsim vēlreiz

Rīgas mēra amata kandidāts Nils Ušakovs paziņojis, ka par sēdēšanu zālienā jaunajai domei noteikti būs jālemj vēlreiz un, iespējams, grozīt lēmumu varētu jau šovasar. Saskaņas centra līderis uzskata, ka Rīgas centrā jābūt iespējai sēdēt zālienos. Portālam Diena.lv viņš gan norādīja, ka diskusija ir atvērta par kanālmala nogāzēm, kur nepieciešamas konsultācijas ar speciālistiem.

Jaunievēlētās domes pirmā sēde notiks jūlijā.

Jau vētsijām, ka Rīgas domes deputāti piektdien ārkārtas sēdē atcēla iepriekš kļūdaini pieņemto lēmumu, ar kuru bija atļāvuši uzturēties visos pilsētas centra zālienos. Šīs dienas lēmums nozīmē, ka tiek saglabāts līdzšinējais aizliegums sēdēt zālienā Esplanādē, Kanālmalas apstādījumos, Rīgas pils skvērā, Kronvalda parkā, Vērmanes dārzā kā arī apstādījumos, kuros ir pašvaldības izvietotas aizlieguma zīmes.

Jau rakstījām, ka juridiskas kļūmes dēļ šī sasaukuma domes pēdējā sēdē, otrdien, deputāti atļāva uzturēties visos pilsētas centra apstādījumos. Sabiedriskās kārtības noteikumu grozījumu projektā, kas bija sagatavots balsošanai, sākotnēji bija paredzēts, ka iedzīvotāji drīkstēs atrasties visos zālienos, izņemot kanāla nogāzes, taču Vides komitejas deputāti, vēloties panākt aizlieguma saglabāšanu, domes sēdē ierosināja izslēgt šo grozījumu punktu. Taču viņi nebija pamanījuši, ka grozījumu projektā jau iepriekš svītrots punkts, kas aizliedz atrasties zālienā Rīgas centra apstādījumos. Līdz ar to, atbalstot komitejas priekšlikumu, tika panākts tieši pretējais – sēdēšanu zālienā jaunie sabiedriskās kārtības noteikumi vispār neregulēja.

Deputāts un pašvaldības aģentūras Rīgas dārzi un parki direktors Agnis Kalnkaziņš (TP), kurš lielā mēra bija vainojams pie paviršības, jo otrdien domes sēdes laikā lūdza deputātus izskatīt nepilnīgo Vides komitejas priekšlikumu, piektdien deputātus aicināja sabiedriskās kārtības noteikumus papildināt ar iepriekšējo aizliegumu. Uzstājoties no domes tribīnes, viņš kārtējo reizi atgādināja, ka vairumā Rīgas parku sēdēšana zālienā ir atļauta. “Aizliegums attiecas tikai uz 1% pilsētas teritorijas, kur ir puķes, krūmi un citi ainaviski elementi,” sacīja deputāts. Viņš atgādināja, ka šos parkus nav veidojis Kalnkaziņš, bet pilsētas ainavisti 130 gadu garumā. Ja sēdēšana šajos parkos tiks atļauta, tie tiks sabojāti.

Vairāki deputāti iebilda aizlieguma saglabāšanai. Modris Jaunups (JL) bija iesniedzis priekšlikumu neļaut sēdēt tikai kanālmalas nogāzēs, kurās zāle ir visneizturīgākā, bet attiecībā uz citām teritorijām aizliegumu atcelt, jo "pārējā civilizētajā pasaulē" tādi nepastāv. Viņu no tribīnes atbalstīja arī bijušie mēri Gundars Bojārs (LPP/LC) un Aivars Aksenoks (TB/LNNK), uzsverot, ka par to jau cīnījušies savā laikā. Pieskaitot arī sevi, mērs Jānis Birks (TB/LNNK) zīmīgi piebilda, ka trīs Rīgas mēri ir par sēdēšanu zālinā.

Uz to kādreizējais mērs Andris Ārgalis (TP) piebilda: “Es nebiju tik progresīvs.” Savukārt A.Kalnkaziņš norādīja, ka “visi trīs mēri cīnījās ar Kalnkaziņu, bet nevienu no viņiem jaunajā domē neievēlēja. Arī mani neievēlēja un arī Jaunupa kungu, kurš iesniedza šo priekšlikumu.” Pēc viņa ieskatiem par ailieguma atcelšanu drīkstēs lemt tikai nākamais sasaukums, kurš bauda iedzīvotāju atbalstu.

(papildināta ar pirmo rindkopu)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas