Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Ušakovs: Vanšu tilta remontu sāks šoruden

No šā gada rudens un visu nākamo gadu tiks rekonstruēts Vanšu tilts, trešdienas rītā Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta Panorāma pavēstīja Rīgas mērs Nils Ušakovs (Saskaņa). Potenciāli bīstamu tilta kostrukciju atdalīšanās dēļ pie Eksporta ielas pašlaik aizliegts izmantot kāpnes uz tiltu.

Ušakovs skaidroja, ka Rīgā ilgu laiku sliktā stāvoklī bijuši gan Vanšu tilts, gan Salu tilts. Pirms dažiem gadiem sākta Saltu tilta rekonstrukcija, jo tas bijis krietni sliktākā stāvoklī. Šos darbus iecerēts pabeigt šovasar, atjaunojot estekādes. Kad tas būs pabeigts, varēs sākt Vanšu tilta atjaunošanu. Abu tiltu vienlaicīga rekonstrukcija nav iespējama, teica Rīgas mērs.

Savukārt, runājot par Vanšu tilta bojātajām un gājējiem bīstamajām konstrukcijām Eksporta ielas pusē, Rīgas mērs teica, ka šajā vietā tikšot īstenoti "pagaidu risinājumi".

Portāls Diena.lv jau vēstīja, ka pirmdien plašu sašutumu sociālajos tīklos izraisījuši apvienības Pilsēta cilvēkiem publicētie attēli, kuros redzams Vanšu tilta konstrukciju sliktais tehniskais stāvoklis.

"Kāpņu sānu bloks ar kāpņu konstrukciju ir savienots ar metāla ieliekamajām detaļām un savā starpā sametināts. Ilgstošas ekspluatācijas gaitā mezgls ir korodējis, straujas gaisa temperatūras izmaiņu dēļ mezgls zaudēja savu noturību un lielā pašsvara dēļ atdalījās no kāpņu konstrukcijas," portālam Diena.lv radušos situāciju skaidroja RDSC pārstāve Una Ahuna-Ozola.

Otrdien Vanšu tilta konstrukciju stāvokli pēc Ekonomikas ministrijas lūguma apsekoja arī Būvniecības valsts kontroles biroja (BVKB) speciālisti. Plašāks vērtējums sekos tuvāko dienu laikā, taču jau tagad secināts, ka līdz šim veiktie pasākumi - pagaidu žoga norobežojumi un drūpošo konstrukciju apsegšana ar audumu - nav pietiekami.

 

 

Top komentāri

>:-)
&
Tagad , dēļ ekleriem ,nebūs vairs sevišķi jāpūlās rāpties vantīs ! Pietiks pakāpties pa kāpnēm un ekleri rokā :D
Ushak Off
U
"Abu tiltu vienlaicīga rekonstrukcija nav iespējama, teica Rīgas mērs." - vai tad runa nav par gājēju daļu, nevis jau saremontēto braukšanas daļu remontu?
Prasām demisiju
P
Kā brūk Vanšu tilts, tā sabrūk Rīgas meļa uzburtās gaisa pilis
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas