Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -3 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Vāc parakstus par lidostas Rīga pārdēvēšanu

Sabiedrības iniciatīvu portālā Manabalss.lv sākta parakstu vākšana par Starptautiskās lidostas Rīga pārdēvēšanu aviokonstruktora Kārļa Irbīša vārdā.

Kā iniciatīvas pārstāvis norādīts Jānis Adijāns. Viņš uzskata, ka lidosta ir valsts vizītkarte, turklāt lidostu nosaukumos daudzas valstis un pilsētas jau iekļāvušas savu izcilo cilvēku vārdus. Piemēram, Varšavā tas ir Frederiks Šopēns, Prāgā - Vāclavs Havels, Liverpūlē - Džons Lenons, Parīzē - Šarls de Golls. Tāpēc Adijāns rosina nomainīt nosaukumu arī Rīgas lidostai.

Iniciatīvā rosināts Starptautisko lidostu Rīga pārdēvēt par Kārļa Irbīša Starptautisko lidostu Rīga. Nosaukums atbilstoši tiktu mainīts arī angļu valodā.

Adijāns piedāvā ieviest izmaiņas pakāpeniski, klientiem un partneriem neierobežotu laiku atļaut lietot kā veco, tā jauno nosaukumu. Taču pašai lidostai būtu jānomaina izkārtnes, jāizstrādā jauns logo, dokumentu galvenes, mājaslapas dizains.

Tāpat Kārļa Irbīša starptautiskajā lidostā Rīga vajadzētu uzstādīt bronzas statuju (līdzīgi kā ir Džona Lenona statuja lidostā Liverpūlē) veltītu Kārlim Irbītim, piedāvā Adijāns. Ja vien iespējams, būtu jāizveido arī "kāds stūrītis ar informatīvajiem materiāliem, kas veltīti viņa ģeniālajiem sasniegumiem visas dzīves laikā". Papildu tam, ja iespējams, varētu izveidot arī kādas viņa konstruētās lidmašīnas mērogrepliku.

Adijāns pārliecināts, ka šādu izmaiņu rezultātā lidosta Rīga vairs nebūs bezpersoniska, bet sabiedrība un Latvijas viesi uzzinās par latviešu nozīmīgu ieguldījumu pasaules aviācijas vēsturē.

 

Top komentāri

50 e no rix uz centru
5
savediet kārtībā taksometru mafiju RIX vispirms !!!!
trusis nejaukais
t
valstii kur ir vairaakas starptautiskaas lidostas var nodarboties ar shaadu sviestu kaa izdomaat katrai kautkaadu iipashu nosaukumu. shitas viss ir vienk pilniigs dariit nav ko vairs, aciimredzot iniciatiivias autoram vairs nekas cits shai valstii neliekas svariigaaks par lidostas paarsaukshanu. ta mees briinamies kaapeec aunus valdiibaa sabalso. taapeec ka videejam latvietim luuk svariigaak ir dziivot atminjaas par senajiem labajiem laikiem.
P
P
Kad sunim nav ko darīt,viņš kasa pau...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas