Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Vanšu tilta slēgšana rada milzīgus sastrēgumus

Ap pusseptiņiem vakarā atjaunota satiksme pār Vanšu tiltu. Tas bija slēgts vairākas stundas, jo pa tilta vantīm smailē bija uzrāpies kāds vīrietis. Policija veda pārrunas četras stundas.

Rīgas centrā tas radījis milzīgus sastrēgumus. Aculiecinieki stāsta, ka pēc satiksmes atjaunošanas joprojām nav vērojama nekāda spēkratu kustība. Sastrēgumi ir ļoti plaši, piemēram, uz Kr.Barona ielas auto stāv rindā līdz pat veikalam Bērnu pasaule. Minimāla auto kustība ir uz Miera ielas, nemaz nerunājot par Kr.Valdemāra ielu, kā arī 13.janvāra ielu un krastmalu. Ap septiņiem vakarā Brīvības ielā satiksmes sastrēgums sniedzās līdz Stabu ielai, savukārt pie Brīvības pieminekļa un pareizticīgo katedrāles bija īpaši sablīvējies sabiedriskais transports. Viens pēc otra līdz pat Centrālajai dzelzceļa stacijai stiepās trolejbusu un autobusu rinda, novēroja Diena.lv.

Rīgas satiksme septiņos vakarā prognozēja, ka normāla satiksme neatjaunosies vēl vairākas stundas.

"Viss centrs ir pārpildīts ar transportu. Arī 13.janvāra iela ir pilna, jo cilvēki mēģina apbraukt slēgto Vanšu tiltu," iepriekš situāciju ielās raksturoja Satiksmes vadības centrā. 

Portālam Diena.lv policijas pārstāve Sigita Pildava stāstīja, ka uz tilta uzkāpušā vīrieša personība nav noskaidrota, jo viņš to neizpauž. Tāpat viņš nav paskaidrojis savas rīcības iemeslu. Pārrunu laikā jaunais vīrietis nav izvirzījis nekādas prasības. Vīrietis varētu būs 22 gadus vecs, pieļāva policijas pārstāve. Šobrīd viņš nodots mediķu rokās, bet policija lems par kriminālprocesa ierosināšanu. Iespējams, ka jaunieti apsūdzēs huligānismā. 

Jau vēstīts, ka Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) informāciju par kāpēju no aculieciniekiem saņēmis plkst. 14.28. Notikuma vietā strādāja Valsts un pašvaldības policijas darbinieki, VUGD, mediķi, kā arī glābēji ar laivu, kas dežurē zem tilta.

Glābēji devās augšā pie pārgalvīgā kāpēja. Aptuveni 10 minūtes dienesta darbiniekiem neizdevās atvērt durvis, kas ved uz tilta smaili, tomēr vēlāk tas izdevās.

Uz notikuma vietu atnākušie iedzīvotāji jokoja, ka "šis varētu būt LMT atbildes gājiens Tele2 vakar rīkotajai meteorīta akcijai".

Šī nav vienīgā reize, kad cilvēki mēģinājuši uzkāpt pa tilta vantīm. 2007.gada aprīlī kāds vīrietis alkohola reibumā mēģināja uzkāpt pa Vanšu tilta vantīm. Savukārt 2006.gadā trīs reizes notika mēģinājums uzrāpties pa tilta vantīm - janvārī kāds vīrietis uzrāpās Vanšu tilta vantīs aptuveni 30 līdz 40 metru augstumā, bet glābēju palīdzība nebija nepieciešama, jo vīrietis lejā nokāpa pats. 2006.gada gada 4.aprīlī tilta vantīs mēģināja uzkāpt kāds vīrietis alkohola reibumā, bet augustā vantīs mēģināja uzkāpt divi jauni vīrieši. Savulaik kāds drosminieks tiltu pa vantīm mēģināja "iekarot" pat divreiz. Visi gadījumi beigušies ar krimināllietu ierosināšanu par huligānismu.

(papildināta otrā un trešā rindkopa par sastrēgumu apjomu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Būvniekam Velve sākts tiesiskās aizsardzības process

Saistībā ar VSIA Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca (PSKUS) lēmumu par līguma pārtraukšanu ar būvkopmāniju SIA Velve par PSKUS A2 korpusa būvniecību kompānijai sākts tiesiskās aizsard...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas