Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Vanšu tiltu no kāpējiem sargās divi profesionāli apsargi

Turpmāk 24 stundas diennaktī Vanšu tiltu apsargās divi profesionāli apsargi, portālu Diena.lv informēja Rīgas domes mērs Nils Ušakovs preses konferencē.

Jau ziņots, ka brīvdienās, naktī no sestdienas uz svētdienu, ap plkst.3, saņemta informācija, ka Vanšu tiltā kāpj cilvēks. Notikuma vietā nekavējoties ieradās atbildīgie dienesti - policija, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, mediķi, bet tilta iekarotājs tikmēr pa vantīm bija uzkāpis līdz pusei.

Kā vēstīts, arī pirmdienas rītā bijuši divi mēģinājumi uzrāpties Vanšu tilta vantīs. Vienu no tiem novērsusi jaunizveidotā tilta apsardze, bet otrajā gadījumā pārgalvim izdevies īstenot savu nodomu. Par visiem trim gadījumiem sākti kriminālprocesi. 

Rīgas domes mērs preses pārstāvjiem sacīja, ka katrā pusē būs viens tilta apsargs, jo pēdējais kāpējs ir uzstādījis jaunu "rekordu", kāpjot pa stāvākām vantīm, pa kurām līdz šim nav kāpts, pierādot, ka kāpt var pa jebkurām. Visas vantis pusotra metra augstumā plānots apjozt ar dzeloņdrātīm.

"Paši nozīmīgākie ir pirmie pāris metri, kurus ir vērts sargāt, taču, ja cilvēks tiek tālāk, tas ir darbs glābējiem," skaidroja N. Ušakovs. Tādēļ, ja kāds centīsies uzrāpties, neskatoties uz dzeloņdrātīm, sargi varēs viņus noķert. Patlaban sargu pakalpojumu nodrošina Rīgas tilti, tomēr ir izlemts, ka tiltu jāapsargā profesionāliem cilvēkiem, tādēļ uzņēmumam jāatrod firma, kas šo darbu izpildīs. Tas varētu izmaksāt 2-3 latus stundā.

N.Ušakovs sacīja, ka visi iepriekšējie līdzekļi - vanšu apstrādāšana ar speciāliem līdzekļiem - būtu bijuši derīgi, ja vantis būtu vertikālas. Mērs arī minēja, ka no kāpšanas neatturētu arī rotējošās bumbas. Tās varētu apiet, jo vantis atrodas tuvu viena otrai.

Kā zināms, tiem, kuri kāpj Vanšu tiltā, draud cietumsods līdz diviem gadiem vai 10 000 latu naudassods.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas