Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

VARAM negrasās saskaņot ieceri ieviest iebraukšanas maksu Rīgas centrā

Pašreizējās pilsētas infrastruktūras apstākļos Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) negrasās saskaņot ieceri ieviest iebraukšanas maksu Rīgas centrā, aģentūrai LETA pauda VARAM parlamentārais sekretārs Jānis Eglīts (VL-TB/LNNK).

"Ministrija ir negatīvi noskaņota pret šo ideju, jo vēsturiskais centrs, kurā plānots noteikt iebraukšanas maksu, iekļauj arī visus Rīgas tiltus, pa kuriem nokļūt centrā. Tas nozīmē, ka cilvēkiem būs apgrūtināta piekļuve centram, ja vien viņi neizpildīs domei vien zināmus, mistiskus kritērijus, un tas nav atbalstāms," sacīja Eglīts.

Komentējot situāciju Skandināvijā, kur šāda sistēma strādā, Eglīts sacīja, ka tur esot pavisam cita infrastruktūras situācija. "Piemēram, Stokholmā ir stāvvietas, kuras ir integrētas sabiedriskā transporta tīklā. Noliekot mašīnu, cilvēks stundas laikā var nokļūt jebkurā viņam nepieciešamajā vietā, taču Rīgas dome šādu sistēmu radījusi nav un, manuprāt, nemaz nav spējīga radīt," teica Eglīts.

Ja pašvaldība šādu lēmumu tomēr pieņems, VARAM domes izstrādātos noteikumus nesaskaņos, kamēr nebūs izpildīti visi nosacījumi, viņš piebilda.

Tikmēr Rīgas domes Visu Latvijai!-Tēvzemei un Brīvībai/LNNK frakcijas pārstāvis Edvards Ratnieks aģentūru LETA informēja, ka frakcijas deputāti vērsušies pie Rīgas domes izpilddirektora Jura Radzēviča ar pieprasījumu sniegt oficiālu informāciju par domes plāniem, jo patlaban deputātiem esot pieejama tikai medijos izskanējusī informācija.

Partija pieprasījusi sniegt informāciju par darba grupu sanāksmēm, kur šī iecere apspriesta, kā arī par iespējamo līgumu ar advokātu biroju Šķiņķis Pētersons, kuram it kā esot uzdots sagatavot normatīvo bāzi, kas nodrošinātu šīs ieceres ieviešanu.

Kā vēstīja TV3 raidījums "Nekā Personīga", Rīgā top plāns par iebraukšanas maksas ieviešanu centrā. Publiski plaša informācija par ieceri netiek sniegta, taču tiekot plānots, ka nodeva būs pieci eiro un ka maksāt vajadzēs visiem, kas šķērsos Vanšu vai Akmens tiltu pār Daugavu vai Brasas, Zemitāna un citus pārvadus pār pilsētas centru ieskaujošo dzelzceļa loku..

Tomēr pašvaldība noliedz, ka ir izšķīrusies ieviest iebraukšanas maksu pilsētas centrā, jo tā ir tikai viena no iespējām, kas tiek izskatīta, lai samazinātu sastrēgumus Rīgas centrā.

Komentējot ieceri ieviest Rīgas centrā iebraukšanas maksu, Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta pārstāve Solvita Brence atsaucās uz vasaras izskaņā noslēgto sadarbību starp Rīgas domi un dāņu pilsētplānotāju Janu Gēlu. Noslēgtā sadarbība paredz abām pusēm kopā izstrādāt "Rīgas transporta sistēmas ilgtspējīgas mobilitātes rīcības programmu", lai nodrošinātu cilvēku un komercdarbības vides mobilitāti, teritoriju sasniedzamību, objektu pieejamību un labāku dzīves kvalitāti.

"Iebraukšanas maksas piemērošana ir tikai viena no teju desmit rekomendācijām, kā atslogot satiksmi centrā. Patlaban darba grupai ir bijušas tikai divas tikšanās un skaidrāks rezultāts būs zināms februārī. Smagā transporta novirzīšana no centra, velojoslas - to visu paredz programmas izstrāde," sacīja Brence. Viņai neesot saprotama masu medijos izskanējusī informācija, ka iebraukšanas maksa centrā varētu būt pieci eiro. "Mums nav neviena dokumenta, kur kas tāds būtu apspriests vai apstiprināts," apgalvoja departamenta pārstāve.

Pilsētas iedzīvotājus pārstāvošās biedrības atzīst, ka pēc būtības iecere ir atbalstāma, taču pašreizējās pilsētas infrastruktūras apstākļos tas būtu neprāts.

Top komentāri

Pareizaisvirsraksts
P
Ieviest maksu par iebraukšanu Rīgā! Ieviest maksu par iebraukšanu Ventspilī! Ieviest maksu par iebraukšanu Rēzeknē! Ieviest maksu par iebraukšanu Daugavpilī! Ieviest maksu par iebraukšanu Jelgavā! Ieviest maksu par iebraukšanu ... auzās!
Jūrmalas piemērs ir lipīgs
J
Katru dienu tūkstošiem jūrmalnieku ar saviem auto drāžas cauri Babītei un iebrauc Rīgā. Katru vakaru viņi traucas atpakaļ. Un viņi neko nemaksā nevienai no šīm pašvaldībām. Savukārt tad, kad kāds no Babītes vai Rīgas grib iebraukt Jūrmalā, tad viņiem prasa samaksu. Ja nē - tad ir nenormāli sodi. Ilgi šāda netaisna situācija nevarēja pastāvēt. Bija skaidrs, ka agrāk vai vēlāk to pašu gribēs arī citi.
Ha ha
H
Ušakovam tika parādīts vidējais pirksts !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas