Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Vērmanes dārzā pašvaldības policijai ļaus patrulēt ar auto un apsvērs iespēju uzstādīt videokameras

Lai nodrošinātu kārtību Vērmanes dārzā nakts stundās, Rīgas Pašvaldības policijai ļaus patrulēt ar automašīnām, šodien tika nolemts apvienotajā Rīgas domes Mājokļu un vides un Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas sēdē.

Deputāti arī nolēma turpināt darbu pie kameru uzstādīšanas, lai varētu izpildīt apdrošināšanas nosacījumus un apdrošināt kultūrvēsturiskās vērtības. Tāpat nolemts pastiprināt patrulēšanu parkā nakts stundās, kā arī apkopot informāciju par fiksētajiem pārkāpumiem.

Tāpat komiteja nolēma apsvērt iespēju rīkot sociālo kampaņu, lai nodrošināt kārtību Rīgas parkos.

Savukārt vidējā termiņā plānots izvērtēt, kādas varētu būt izmaksas apsardzes algošanai Vērmanes dārza apsargāšanai un vai tās ir mazākas nekā potenciāli radītie zaudējumi.

Ilgākā termiņā plānots lemt par risinājumiem apgaismojuma ierīkošanai Vērmanes dārzā un citos Rīgas parkos, kā arī aicināt Izglītības, kultūras un sporta komiteju izstrādāt piedāvājumus darbam ar jauniešiem, piemēram rast vietas, kur izpausties grafiti māksliniekiem u.c.

Diskusijās par iespējamiem risinājumiem deputāti aizvadīja teju divas ar pusi stundas.

Plaši tika apspriests priekšlikums uz nakti slēgt Vērmanes dārzu, taču pret šo ierosinājumu iebilda daļa deputātu, uzsverot, ka ir jāmeklē risinājumi, nevis, saskaroties ar problēmu, kaut kas jāaizliedz.

Ieva Brante (NA/LRA) atzīmēja, ka vēlas, lai pilsēta ir draudzīga un atvērta. Viņas ieskatā, ir jāatzīst, ka ir problēma, ka pašvaldība nespēj nodrošināt kārtību Vērmanes dārzā nakts stundās. Taču, ja pašvaldība netiek galā ar jauniešiem, tad risinājums nevar būt neļaut jauniešiem iziet laukā no mājām.

"Vērmanītis ir skaista vieta, kur meklēt romantiskus piedzīvojumus. Atcerieties paši, kur jūs meklējāt romantiskus piedzīvojumus," teica Brante. Pašvaldībai esot jāmeklē piedāvājumi jauniešiem dzīvei nakts stundām. "Slēdzot ciet parkus, mēs šo problēmu neatrisināsim," teica deputāte.

Tam piekrita arī citi deputāti. Savukārt Selīna Vancāne (PP) atzina, ka īslaicīgam risinājumam parka slēgšana naktīs varētu būt apsverama, taču tas neesot viegli izdarāms, jo esot jāņem vērā, ka pie "Vernisāžas" ir vietas, kur parkam nav žoga. Līdz ar to, aizslēdzot tikai parka vārtiņus, parks netiek slēgts pilnībā un būs iespējas tajā iekļūt.

Līdzīgi esot arī ar videonovērošanas kameru uzstādīšanu. Ja pēc tam, kad tās fiksē pārkāpumu, nav policistu, kas uz tiem reaģētu, tad šādām kamerām neesot lielas nozīmes.

Konkrētus priekšlikumus situācijas risināšanai piedāvāja Laima Geikina (PP), kura runāja gan par iespēju pastiprināt policijas patruļas, ļaujot parkā iebraukt ar auto, kas ļautu tiesībsargiem ātrāk reaģēt uz notiekošo, gan par videonovērošanas kameru uzstādīšanu, gan arī speciālas sociālās kampaņas rīkošanu.

Kā uzsvēra Geikina, cilvēkiem ir jāparada, ka, demolējot un nodarot kaitējumu, pilsēta zaudē iespējas noteiktus finanšu līdzekļus izmantot attīstībai.

Viņa piebilda, ka, nedomājot par rīdzinieku vajadzībām un interesēm arī diennakts tumšajā laikā, pašvaldība regulāri saskarsies ar nepieciešamību lemt par to, kā novērst nevēlamas sekas.

LETA jau ziņoja, ka šodien notika divu Rīgas domes komiteju kopīga sēde, kurā tiks lemts par kārtības nodrošināšanu Vērmanes dārzā.

Pašvaldības uzņēmums "Rīgas meži" iepriekš izplatīja informāciju par ieceri no Vērmanes dārza estrādes aizvākt solus, kas esot nepieciešams, lai likvidētu nakts uzdzīves vietu parkā.

Kā norāda uzņēmums, Vērmanes dārza estrādi par savu nakts uzdzīves vietu šogad aizvien biežāk izvēlas dažādi dīkdieņi un bezpajumtnieki. Lai likvidētu ērtus apstākļus iedzeršanai, narkotiku lietošanai, trokšņošanai un nakšņošanai, uzņēmums nolēmis no estrādes aizvest solus.

Pēc tam Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas vadītājs Edmunds Cepurītis (PP) sociālajos tīklos izplatīja informāciju, ka ir apturēta solu novākšana un par tālāko rīcību lems deputāti ārkārtas komitejas sēdē.

Cepurītis izteicās, ka ziņa par Vērmanes dārza soliņiem esot maldinoša. Parku bez soliem atstāt nevar, un tas nenotiks, solīja politiķis.

Īstermiņā ar vairāku soliņu noņemšanu esot plānots paglābt to kultūrvēsturiskās vērtības no demolēšanas un nozagšanas.

Deputāts sola, ka komitejas sēdē tiks meklēti drošības risinājumi, kas pasargātu parka vērtības, bet tas jādara tā, lai neciestu pārējie parka apmeklētāji.

Cepurītis aģentūrai LETA uzsvēra, ka, visticamāk, noticis pārpratums, jo solu noņemšanas galvenais mērķis bijis tos pasargāt un nomainīt solu virsmu. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas