Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Zeps apsvērtu sadarbību ar Neatkarīgo deputātu frakcijas un bloka Rīgai! pārstāvjiem

Rīgas domes priekšsēdētāja amata kandidāts Viesturs Zeps (LA) apsver iespēju tikties ar Neatkarīgo deputātu frakcijas (NDF) un bloka Rīgai! pārstāvjiem, neizslēdzot iespēju, ka, savācot opozīcijas balsis, viņš ar "septītnieku" varētu noslēgt atsevišķu sadarbības līgumu, aģentūrai LETA atzina pats politiķis.

Divas no četrām opozīcijas partijām - Jaunā konservatīvā partija un Vienotība - gan uzsver, ka aizvien vēlas ārkārtas vēlēšanas. Vien nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK frakcijas vadītājs Dainis Locis, taujāts par to, vai atbalstīs Zepu arī tad, ja viņš lems sadarboties ar "septītnieku", norāda, ka sākotnēji vēlas redzēt, kāds būs Zepa piedāvājums.

Zeps klāstīja, ka NDF un Rīgai! apvienošanās, lai gan bija ticama, ir arī negaidīta. "Pieļāvām, ka viņi domās risinājumus, kā stiprināt savas pozīcijas, bet negaidījām, ka tiešām par kaut ko arī vienosies," teica Zeps. Vienlaikus viņš arī sacīja, ka ir gatavs runāt ar visiem politiskajiem spēkiem, kuri ir spējīgi definēt savu pozīciju un vīziju, tostarp ar izveidoto apvienību.

Attiecībā uz saviem panākumiem sarunās ar opozīcijas partijām, Zeps sacīja, ka dara visu, lai nodrošinātu sev maksimālo balsu skaitu un runā ar visu frakciju pārstāvjiem. Viņaprāt, svarīgākie jautājumi, par ko jāpanāk vienošanās, ir balsojums par mēru, par turpmāko darbu un par budžetu.

"Te var būt ļoti dažādi modeļi sadarbībai. Pēdējie notikumi rosina domāt, ka balsis nav konstants lielums un vienā brīdī tās ir, bet otrā nav. Daudz kas tiek izlemts pēdējā brīdī, piemēram, mēs līdz pēdējam brīdim nezinājām, kaTurlais (GKR) zaudēs amatu," situāciju iezīmēja politiķis.

Viņš atzina, ka sarunas ar Vienotību un Jauno konservatīvo partiju notiek, taču pagaidām nekādi konkrēti lēmumi joprojām nav pieņemti. Tieši šīs abas partijas visstriktāk iestājas par ārkārtas vēlēšanām un nevēlas atbalstīt mēra ievēlēšanu.

Zeps norādīja, ka turpinās konsultēties ar kolēģiem un neizslēdza iespēju, ka, savācot opozīcijas balsis, viņš ar "septītnieku" varētu noslēgt atsevišķu sadarbības līgumu.

Ja Zepam izdosies panākt visu līdzšinējo opozicionāru atbalstu, viņam tiks nodrošinātas vismaz 25 balsis.

Tikmēr Jaunās konservatīvās partijas frakcijas vadītāja vietnieks Valters Bergs pauda, ka abu frakciju lēmums strādāt kopā ir tikai "savas cenas uzsišana". "Nav noslēpums, ka no vairāku politiķu puses ir bijusi tirgošanās ar amatiem, lai vienotos par atbalstu kādam no mēriem. Domāju, ka šādi viņi tikai mēģina nostiprināt savas pozīcijas un "uzsist sev cenu"," teica Bergs.

Viņš arī norādīja, ka Jaunā konservatīvā partija joprojām vēlas ārkārtas vēlēšanas un nekādu koalīciju ar no Saskaņas izslēgto četrinieku neveidos.

Partijas Vienotība frakcijas vadītājs Vilnis Ķirsis raidījumam TV3 ziņas uzsvēra, ka partija aizvien vēlas ārkārtas vēlēšanās, un uz to arī iet.

Kā ziņots, NDF un deputātu bloks Rīgai! vienojušies par abpusēju sadarbību saimniecisku jautājumu risināšanā, taču pagaidām publiski nepauž atbalstu nevienam no izvirzītajiem domes priekšsēdētāja amata kandidātiem, norādot, ka būs gatavi strādāt komandā ar to mēru, kuram būs vēl vismaz 24 deputātu atbalsts.

Visi septiņi domnieki plāno atbalstīt to mēru, kurš būs gatavs strādāt, lai īstenotu apvienības izvirzītos mērķus, piemēram, panākt bērnu piedzimšanas pabalsta palielināšanu, rindu mazināšanu bērnudārzos un citas lietas.

NDF apvienojušies četri no Saskaņas izslēgtie deputāti, savukārt bloku Rīgai! veido deputāts Oskars Putniņš un no Jaunās konservatīvās partijas izslēgtie Imants Keišs un Druvis Kleins.

Top komentāri

NA&ušuks
N
Tā frakcijas, opozīcijas, bloki, pozīcijas un petīcijas būtībā priekš mērkaķiem. Patiesībā, tsk. arī Latvija, ir smirdīga cūku kūts, kurā dažādu kalibru cūcini stumdās ap sili uz dižvepri iebriduši ar visām četrām tajā koriģē putras kopējo izrīšanu. Tauta tkai izpilda mērkaķu lomu katrās vēlēšanās legalizējot šīs cūkukūts pierīšanās orģijas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas