Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

11 gadus pēc Vecrīgas grautiņiem joprojām turpinās izmeklēšana pret trīs personām

Valsts policijā (VP) joprojām turpinās izmeklēšana pret trīs personām par dalību 2009.gada 13.janvāra Vecrīgas grautiņos, noskaidroja aģentūra LETA.

Pērn vienas personas lieta nodota Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai, kurā sēde nozīmēta 16.janvārī plkst.10.

Tāpat pērn pret vienu personu kriminālprocess izbeigts, jo vainu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā pierādīt pirmstiesas procesā nav izdevies un nav iespējams savākt papildu pieradījumus. Process izbeigts VP ar uzraugošā prokurora piekrišanu, pastāstīja prokuratūras preses sekretāre Laura Majevska.

Patlaban pirmstiesas izmeklēšana turpinās pret trīs personām un šīs lietas atrodas VP.

Jau ziņots, ka iepriekš kopumā par dalību grautiņos tika apsūdzētas 68 personas, no kurām piecas attaisnotas.

32 personām tiesa piemēroja piespiedu darbu, trīs personām naudas sodu. 21 personai piespriesta nosacīta brīvības atņemšana, bet septiņas saņēma reālu cietumsodu.

2009.gada 13.janvārī aptuveni 10 000 cilvēku pulcējās uz protesta akciju Doma laukumā, lai nevardarbīgā veidā pieprasītu Saeimas atlaišanu.

Pēc protesta akcijas Vecrīgā sākās grautiņi - tika izsisti logi vairākām ēkām, tostarp stipri cieta Saeimas nams, tika aplaupīts veikals, kurā tirgoja AS Latvijas balzams produkciju, kā arī cieta muzikālais restorāns Fīlings. Grautiņos piedalījās vairāki simti jauniešu, no kuriem daudzi bija alkohola reibumā. Šie cilvēki vairākas stundas demolēja Vecrīgu.

Grautiņu laikā tika aizturētas 126 personas, un sadursmēs pie Saeimas ēkas mediķi palīdzību sniedza vairāk nekā 30 cilvēkiem, savukārt slimnīcās ar dažādām traumām tika ievietoti 28 cietušie, bet četri cilvēki no hospitalizācijas atteicās. Tāpat mediķi sniedza palīdzību aizturētajiem sadursmju dalībniekiem, kuri jau bija nogādāti policijas iecirkņos. Nekārtībās cieta arī paši policisti.

 

Top komentāri

Ilze R.
I
Kārtīga bezjēdzīga nodokļu naudas tērēšana- gadiem nodrošināts darbs, lai izmeklētu faktiski nenozīmīgas lietas. Vienīgie labumu guvēji- advokāti, tiesneši. Cik naudas iztērēts, lai vienu Ansi tiesātu? Sen laiks pārskatīt tiesnešu iecelšanas termiņus. Paldies JKP ministram Bordāna kungam, kurš cīnās par izmaiņām tiesās, par izmaiņām prokuratūrā.
Pirms tam pusgadu kūdīja
P
Pirms tam vairāk kā pusgadu daži jaunizcepti un ne tik jaunizcepti politiskie spēki intensīvi kūdīja pret valdību un Saeimu, jo tā noraidīja īpašumtiesību atjaunošanu sabiedriskām organizācijām pēc etniskās pazīmes. Tad, kad kūdīšana beidzās ar grautiņiem, politiķi veikli pagāja malā. It kā uz viņiem tas nemaz neattiektos.
Gorbachoff
G
Jā, dīvaini. Citur tautas gribu sauc par Maidaniem,Krāsainām revolūcijām,Pavasariem, bet šeit REŽĪMS nez kāpēc dēvē par grautiņiem ? Bet kā mēļo gudras galvas, visu organizējis esot Pugulis&partneri.Policija tika vaļā no norakstītiem auto,bruģakmenis un stikls logiem jau bija savests. Tā kā viss kā pie režīma pieņemts.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas