Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

42% mainītu tirdzniecības vietu, ja nevarētu samaksāt ar karti

42% pircēju izvēlas veikt pirkumu citur, ja tirdzniecības vieta vai pakalpojuma sniedzējs nespēj nodrošināt norēķinus ar karti, liecina Swedbank veiktais pētījumus par iedzīvotāju iepirkšanās paradumiem un viņu attieksmi pret bezskaidras naudas norēķiniem.

Pirms diviem gadiem veiktajā aptaujā tādu bija 38%. Šogad tika aptaujāti 726 cilvēki. 

Aptauja liecina, ka patērētāji novērtē ērtības, ko sniedz bezskaidras naudas norēķini, tādēļ, dodoties iepirkties, sagaida, ka šis pakalpojums tirdzniecības vietā tiks sniegts. Gadījumā, ja tirdzniecības vieta nepiedāvā iespēju norēķināties ar maksājuma karti, gandrīz puse aptaujāto atzīst, ka tas ir ietekmējis viņu izvēli par sliktu kādam uzņēmumam vai pakalpojuma sniedzējam.

“Jaunās tehnoloģijas un klientu prasības pēdējās desmitgadēs ir strauji attīstījušās, un šobrīd iepirkšanās nav iedomājama bez bezskaidras naudas norēķiniem, kas ir pieejami 24/7. Un, pats svarīgākais, klienti šīs ērtības sagaida. Tāpēc uzņēmumiem, īpaši nelielajiem, šobrīd ir jādomā par to, lai nezaudētu savus potenciālos klientus, kas strauji pāriet pie citiem tikai tāpēc, ka pie tiem norēķināties ir daudz vienkāršāk un ērtāk,” skaidro Beāte Krauze, Swedbank Naudas plūsmas un e-produktu daļas vadītāja.

Likumsakarīgi, ka tieši digitālā paaudze (15 līdz 19 gadīgie) visvairāk novērtē bezskaidras naudas norēķinu priekšrocības – puse no aptaujātajiem jauniešiem norādīja, ka tirdzniecības vietās obligāti ir jābūt pieejamam šādam pakalpojumam. Paaudzei, kas praktiski ir uzaugusi kopā ar modernajām tehnoloģijām, bezskaidras naudas norēķini liekas pilnīgi pašsaprotama lieta. Taču arī citu vecuma grupu pārstāvjiem ir nostājā, ka tirdzniecības vietās ir jābūt iespējai bezskaidras naudas norēķiniem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Pirmdien gaiss vietām iesils līdz +19 grādiem

Agrā pirmdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir daudz mākoņu, saulaināks laiks saglabājas Latgalē, liecina meteoroloģiskā informācija.Pirmdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstinā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas