Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

9.klašu skolēniem piedāvā kārtot kombinēto eksāmenu

Valsts izglītības satura centrs (VISC) piedāvā 9.klases skolēniem kārtot kombinēto eksāmenu, otrdien video tiešraidē stāstīja VISC vadītājs Guntars Catlaks.

Viņš stāstīja, ka 9.klases skolēniem kombinētā eksāmenā plānots iekļaut uzdevumus mācībvalodā, matemātikā un Latvijas vēsturē. Plānots, ka šis eksāmens rakstiski notiks 16.jūnijā un 17. jūnijā. Tāpat tiks samazināts arī pārbaudes darba apjoms. 

Skolēniem būs jākārto arī eksāmens izvēlētajā svešvalodā mutvārdos. Savukārt skolēniem, kuri mācās mazākumtautību izglītības programmās, būs jākārto kombinēts eksāmens latviešu valodā, ko labos centralizēti.

Kā vēstīts, otrdien intervijai Dienā, runājot par eksāmenu norisi, Catlaks bijis visai atturīgs, jo konkrēti lēmumi vēl nav pieņemti, tomēr viņš ieteica strādāt tā, lai eksāmeniem skolēni būtu gatavi. "Pamata scenārijs, kam gatavojamies, ir, ka eksāmenu sesija notiks," atzina Catlaks. "Varu teikt - lūdzu, gatavojoties eksāmenam! Izmantojam šo laiku un nemainām savus plānus, jo aprīlī un maijā tradicionāli bijusi gatavošanās eksāmeniem," viņš uzsvēra.

"Ir valdības lēmums pagarināt ārkārtējo situāciju līdz 12.maijam, tas nozīmē faktiski līdz mācību gada beigām. Nav skaidru ziņu, vai šo stāvokli vēl pagarinās, jo tas būs atkarīgs no epidemioloģiskās situācijas. Šobrīd informācija liecina, ka situācija ir vairāk pozitīva nekā negatīva. Veselības ministrija ar lielu varbūtību pieļauj iespēju, ka ārkārtējais stāvoklis vairs netiks pagarināts un tiks pieļauta arī pulcēšanās daudz lielākā apmērā nekā pašlaik, bet ar ierobežojumiem," pastāstījis ierēdnis.

Veselības ministrija ieteikusi neatteikties no eksāmeniem, bet plānot tos citā laikā.

Pēc Catlaka sniegtās informācijas, pašreizējie eksāmenu sesijas plāni paredz, ka 2.jūnijā būs angļu valodas eksāmens 12. klasei, kas turpināsies arī 3. un 4.jūnijā, 3.jūnijā paredzēta vācu valoda, 4.jūnijā - krievu valoda, un 5.jūnijā - franču valoda un krievu valoda 12. klasei. Arī pārējo eksāmenu laiki drīzumā tikšot publiskoti.

"Ja notiks force majeure un situācija pasliktināsies tik ļoti, ka būs jāpagarina ārkārtas stāvoklis un jāatceļ arī visi pasākumi jūnijā un jūlijā, krīzes scenārijs ir atcelt eksāmenus un izlikt tikai gada atzīmes. Tas šobrīd šķiet vismazāk ticamais scenārijs, bet ir jāgaida, kā situācija attīstīsies," piebilda VISC vadītājs.

Top komentāri

Kristīne
K
Neviens pasniedzējs līdz šim nav atbrīvojis audzēkņus no jebkāda veida mācību stundām. Vēl jo vairāk, bērniem ir pašiem jāapgūst mācību viela un pēc tam vēl ir mājas darbs. Bērni mācās no 9:00 līdz 17:00, nepārtrauktā režīmā. Visu laiku tiek uzsvērts, izmantojiet šo laiku. Atvainojiet mums šis laiks nav vienkāršs pieaugušam cilvēkam, kur vēl bērnam. Būtu tikai pašsaprotami, ja šiem bērniem nebūtu eksāmenu, bet vērtētu pēc gala atzīmes. Žēl, ka šī ārkārta situācija Jums valsts galvām nav tomēr neko iemācījusi.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas