Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Aldaris par 59 vietām samazinās darbinieku skaitu

Iecerētās pārmaiņas alus darītavā Aldaris ietekmēs 59 uzņēmuma darbiniekus, kuriem uzņēmums dažādās atbalsta programmās un kompensācijās atvēlējis vairāk nekā vienu miljonu latu, portālam Diena.lv pavēstīja Aldara komunikāciju direktore Laura Krastiņa.

Turpmākajos sešos mēnešos kopējais darba vietu skaits samazināsies par 59 vienībām. Jāatzīmē gan, ka uzņēmums kopumā ir atradis 150 vakantas darba vietas, un darbiniekiem būs izvēles iespējas, jo piedāvāto vakanču skaits ir lielāks par pārmaiņu skarto darbinieku skaitu. 

Aldaris izmaksāšot kompensācijas, kas pārsniedz likumā noteikto apjomu, kā arī nodrošinās dažāda veida sociālo atbalstu un apmācības. Arī pēc plānotajām izmaiņām Aldaris nodarbinās vairāk nekā 200 darbiniekus.

Apmierināta ar sarunu iznākumu esot arī arodbiedrības vadītāja Inga Ozola, kura atklāj: "Lai gan mums visiem būs emocionāli grūti šķirties no kolēģiem, darbinieku pašu rokās ir izlemt, kā turpmāk rīkoties, jo viņiem tiek piedāvāts līdzvērtīgs darbs citos uzņēmumos. Ar vadību bijām vienisprātis, ka svarīgākais ir nodrošināt mūsu darbiniekiem jaunas patstāvīgas darba vietas, sniegt sociālo atbalstu, kā arī piedāvāt dažādas apmācību iespējas un materiālo kompensāciju."

Pēc izmaiņām uzņēmuma stratēģijā, iemaksas valsts budžetā nodokļu veidā faktiski nemainīsies. Nodokļi veidos vidēji 17 miljonus eiro gadā, jo palielināsies uzņēmuma ienākuma nodokļu maksājumi, kas faktiski pilnībā kompensēs darba nodokļu samazinājumu, informē Aldara valdes priekšsēdētājs Veli Pekka Tennila.

Aldara jaunā stratēģija paredz ne tikai augstas pievienotās vērtības alus šķirņu brūvēšanu, bet arī uzņēmuma kļūšanu par Carlsberg Grupas ekskluzīvo alus šķirņu inovācijas centru Baltijas reģionā. Plānotās izmaiņas ļaus uzņēmumam tuvākajos gados atgūt rentabilitāti. Jaunās ražošanas iekārtas vēsturiskajā alus darītavā plānots uzstādīt jau tuvāko mēnešu laikā. 

Aldara koncentrēšanās uz ekskluzīvo alus šķirņu brūvēšanu un inovāciju centra attīstību nozīmē, ka lētākā cenu segmenta alus šķirņu, piemēram, plastmasas pudeles (PET), ražošana tiks pārcelta uz pārējām Baltijas valstīm – Lietuvu un Igauniju, kura iegādāsies daļu no vecās Aldara PET iekārtas. Nākotnē lētākā cenu segmenta alus ražošanas izcelsmes valstis varētu mainīties, jo Carlsberg Grupa katru gadu pārskata ražošanas plānus. Aldara alus garša un receptes pēc šīm izmaiņām paliks nemainīgas, jo alus tiks brūvēts stingrā Latvijas alus meistaru uzraudzībā.

Jau ziņots, ka septembra sākumā Aldaris paziņoja par stratēģijas maiņu, no nākamā gada koncentrējoties uz ekskluzīvo alus šķirņu brūvēšanu. Lai to īstenotu, ir pieņemts lēmums investēt trīs miljonus eiro vēsturiskajā alus darītavā, kas īpaši piemērota šādu alus šķirņu brūvēšanai. Blakus vēsturiskajai alus darītavai iecerēts izveidot alus muzeju, kurā gada laikā plānots uzņemt aptuveni 30 000 alus cienītāju un citus interesentu. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas