Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Liepājas metalurgā bojāgājušo strādnieku atraitnēm pārtrauc maksāt pabalstu

Kopš uzņēmums Liepājas metalurgs atzīts par maksātnespējīgu, divas liepājnieces, kuru vīri 2012.gada janvārī teju dzīvi sadega uzņēmuma tēraudkausēšanas cehā, vairs nesaņem iepriekš uzņēmuma maksāto ikmēneša pabalstu, ziņo Latvijas Televīzijas Dienas ziņas.

Maksātnespējas administrators Haralds Velmers abas atraitnes iekļāvis uzņēmuma kreditoru saraksta beigās. Pēc sieviešu domām, tas samazina iespēju, ka viņām naudu piešķirs.

Abu sieviešu vīri, strādājot metalurgā, guva smagus apdegumus, un pāris dienas vēlāk mira. Valsts darba inspekcija tolaik atzina, ka apdegumi gūti, jo uzņēmumā nav ievērota darba drošība. Liepājas metalurgs šo lēmumu pārsūdzējis, un tiesvedība šajā lietā turpinās.

Atraitne Alla Matvejeva stāsta, ka uzņēmums solījis pabalstu maksāt desmit gadus. Lai arī sievietes neatklāj, cik liels bijis pabalsts, saka, ka tas aprēķināts pēc vīriešu vidējās algas.

"Esam nenodrošināto kreditoru rindā, nezinu, vai kaut ko dabūsim," pesimistiski noskaņota ir otra bojāgājušā vīrieša sieva Olga Ļitjaševa.

Jau ziņots, ka otrdien valdība atbalstīja maksātnespējas administratora Velmera izstrādāto Liepājas metalurga pārdošanas plānu. Maksātnespējīgā uzņēmuma pārdošanai iecerēts izsludināt starptautisku tenderi.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas