Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

ABLV Bank iesniegusi FinCEN atbildes uz ziņojumu par plānotajām sankcijām pret banku

ABLV Bank iesniegusi ASV Finanšu ministrijas Finanšu noziegumu apkarošanas institūcijai (FinCEN) atbildes uz februārī publiskoto ziņojumu par plānotajām sankcijām pret banku, aģentūrai LETA apstiprināja ABLV Bank.

"Varam apstiprināt, ka ABLV Bank advokāti otrdien, 17.aprīlī, iesnieguši atbildes vēstuli FinCEN. Kopā ar vēstuli iesniegti vairāk nekā 50 dažāda veida dokumenti, kurus pirms to izvietošanas publiski, saskaņā ar noteikto procedūru, šobrīd analizē FinCEN. Tiklīdz tas tiks paveikts, paredzams, ka informācija būs publiski pieejama," sacīja ABLV Bank grupas komunikācijas vadītājs Artūrs Eglītis.

Viņš arī norādīja, ka ABLV Bank šajā lietā pārstāv starptautiskais juridiskais birojs WilmerHale, bet procesu vada zvērināts advokāts Deivids Koens (David S.Cohen).

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka, maksimālai klientu un kreditoru interešu aizstāvībai un, ņemot vērā Eiropas Centrālās bankas (ECB) lēmumu par likvidācijas procesa sākšanu, ABLV Bank akcionāri ārkārtas sapulcē 26.februārī nolēma sākt bankas pašlikvidāciju. ABLV Bank pauda uzskatu, ka šādā veidā vislabāk spēs nodrošināt bankas aktīvu aizsardzību, lai norēķinātos ar visiem klientiem.

ABLV Bank problēmas radās pēc FinCEN februāra vidū paziņotā, ka tā plāno noteikt sankcijas ABLV Bank par naudas atmazgāšanas shēmām, kas palīdzējušas Ziemeļkorejas kodolieroču programmai, kā arī nelegālām darbībām Azerbaidžānā, Krievijā un Ukrainā. FinCEN publiskotajā ziņojumā arī teikts, ka ABLV Bank vadība līdz 2017.gadam izmantojusi kukuļdošanu, lai ietekmētu amatpersonas Latvijā, cenšoties novērst pret to vērstas tiesiskas darbības un mazinātu draudus savām augsta riska darbībām.

Par attiecīgo FinCEN ziņojumu 60 dienu laikā ABLV Bank varēja iesniegt rakstiskus iebildumus.

ASV finanšu ministra vietniece terorisma un finanšu izlūkošanas jautājumos Sigala Mandelkere iepriekš atzīmēja, ka ABLV Bank ir padarījusi naudas atmazgāšanu par bankas uzņēmējdarbības pamatu. "Turklāt ABLV Bank ir veikusi pārskaitījumus korumpētām, politiski ietekmīgām personām un novirzījusi miljardiem dolāru publiskā korupcijā un aktīvu izvešanā ar fasādes kompānijas kontiem," viņa sacīja.

Pēc aktīvu apmēra ABLV Bank 2017.gada beigās bija ceturtā lielākā banka Latvijā. Bankas lielākajiem akcionāriem - Oļegam Fiļam, Ernestam Bernim un Nikai Bernei - uz tiešas un netiešas līdzdalības pamata pieder 87,03% no bankas akciju.

ziņa precizēta

Top komentāri

spēcīgi
s
Kaujā dodas smagā artilērija. Šahisti stāv malā un klusi pīpē.
REX
R
jeb kurā gadījumā-LV ekonomika nav balstāmā uz paaugstinātas riska zonas valstu melnās naudas atmazgāšanu.........
melnais humors
m
Vispirms iznīcina uzņēmumu un tad sāk pētīt, vai ir bijis pamats to darīt. Cik sirsnīgi un mīļi! Taču vissliktāk šajā kontekstā izskatās mūsu FTKT, finanšu ministre, premjers un valdība, kas uzvedās kā iztapīgi sulaiņi. Viņi pat nepapūlējās painteresēties, vai un kādi ir pierādījumi, cik tie ir pamatoti utt. Viss tas sulaiņu bars metās apliecināt "lielajam sabiedrotajam" savu padevību un izdarīja visu iespējamo, lai iznīcinātu banku. Ar tādiem "tautas kalpiem" nekādi ienaidnieki nav vajadzīgi - paši valsti iznīcinās.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas