Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

ABLV Bank piecu dienu laikā jāinformē FKTK par pašlikvidāciju

AS ABLV Bank piecu dienu laikā jāiesniedz Finanšu un kapitāla tirgus komisijā (FKTK) iesnieguma projekts par pašlikvidāciju, savukārt likvidatoru jāievēlē kredītiestādes akcionāru sapulcei, paredz Kredītiestāžu likums.

Kredītiestāžu likumā teikts, ka kredītiestāde, kas gatavojas uzsākt pašlikvidāciju (arī tās filiāles likvidāciju iesaistītajā valstī), piecu dienu laikā pēc šāda lēmuma pieņemšanas iesniedz FKTK iesnieguma projektu par pašlikvidāciju. Tam jāpievieno pēdējo kredītiestādes pārskatu, kas atspoguļo finanšu stāvokli pārskata perioda beigās, un ziņas par iespējamo likvidatoru.

FKTK 30 dienu laikā pēc tam, kad saņemti visi nepieciešamie dokumenti, kuri apliecina minēto informāciju, pārbaudīs, vai kredītiestāde spēj noteiktajā termiņā un pilnā apmērā izpildīt tās grāmatvedības reģistros reģistrētās saistības pret kreditoriem, un iesniegs Eiropas Centrālajai bankai (ECB) lēmuma projektu par kredītiestādei izsniegtās darbības licences anulēšanu.

Likumā noteikts, ka kredītiestādes pašlikvidāciju veic akcionāru sapulces ievēlēts likvidators. Pabeidzot kredītiestādes pašlikvidāciju, likvidators pieņem lēmumu par pašlikvidācijas pabeigšanu un iesniedz to FKTK.

ABLV Bank pārstāvis Artūrs Eglītis aģentūrai LETA sacīja, ka visa informācija par pašlikvidācijas procesu un personām, kas tiks ieceltas par bankas likvidatoriem, tiks sniegta otrdien, 27. februārī.

Top komentāri

aplauziens
a
Viss bija tik smuki... a te mats bez šaha, uzreiz ar sirpi.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas