Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Augstsprieguma tīkls : Elektrības zudumu izraisījušajā kabelī konstatēti izolācijas bojājumi

Elektroenerģijas pārvada sistēmas operatora AS Augstsprieguma tīkls Tehniskā dienesta eksperti otrdien bojātajā 330 kilovoltu (kV) kabelī starp TEC-1 un Imantas apakšstaciju konstatējuši pamata izolācijas bojājumus, aģentūru LETA informēja Augstsprieguma tīkla pārstāve Aija Ikstena.

Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Varis Boks norādīja, ka Tehniskās ekspertīzes dienesta eksperti kopumā veikuši 33 dažādus mērījumus, tajā skaitā pretestības mērījums katrai kabeļlīnijas fāzei, starp kabeļlīnijas dzīslu un ārējo apvalku, dielektrisko zudumu un kapacitātes mērījumus, kā arī citus.

Viņš skaidroja, ka šīs nedēļas laikā plānots atrakt kabeli, lai konstatētu bojājumu apjomu.

Jau ziņots, ka otrdienas,10.jūnija, rītā elektrības padeve Rīgā tika traucēta saistībā ar kabeļa atslēgšanos starp TEC-1 un Imantas apakšstaciju. Elektroapgādes traucējumi bija vairāk nekā 160 000 klientu daļā Rīgas un Pierīgas, kā arī Limbažu apkaimē, Siguldas apkaimē un Ogrē.

Top komentāri

Kāpēc neieraka 4 dzīslas?
K
Tad, kad veido kabeļu līnijas, dārgākās izmaksas ir projektēšana un rakšana. Līdz ar to būtu tikai normāli triju dzīsli vietā ierakt četras vai pat piecas vai sešas. Tad vienas dzīslas bojājuma gadījumā būtu iespēja uzreiz automātiski pārlēgties uz rezerves dzīslu, kuru pēc tam varētu remontēt
Cenas biržā bez TEC-2
C
Elektroenerģijas cenu kāpums biržā pēc TEC-2 atslēģšanas skaidri nodemonstrēja, ko nozīmētu, ja pirms Ignalinas slēgšanas nebūtu pieņemts lēmums par rezerves jaudu izbūvi TEC-2. Šī bija vienīgā no OIK pozīcijām, par kuru bija vērts maksāt, jo tā nodrošināja jaudu pietiekamību un cenu stabilitāti Baltijā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas