Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Cert.lv atgādina - iegādāto biļešu datus nevajadzētu publiskot

Iedzīvotājiem, kuri iegādājušies biļetes uz XXVI Vispārējiem latviešu Dziesmu un XVI Deju svētkiem, nevajadzētu publiskot iegādāto biļešu datus, proti, nevajadzētu ievietot attēlus ar biļetēm sociālajos tīklos vai citās interneta platformās, atgādina informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcija Cert.lv.

Kā norāda institūcija, publiskoto biļešu datus, piemēram, svītru kodu iespējams piesavināties ļaundariem, kas iegūto informāciju var izmantot viltotu biļešu radīšanai. Viltot iespējams arī kasēs izdrukātās biļetes, attiecīgi šādā gadījumā pie sēdvietām tiek tas, kurš pirmais ierodas pasākumā.

Cert.lv īpaši uzmanību aicina pievērst biļetēm, kas šobrīd publicētas portālā Ss.com, kur biļešu attēli publiski pieejami lielām ļaužu masām, tostarp ļaundariem. Institūcija aicina uzmanīties gan tos, kas biļetes šeit publicējuši, gan tos, kas vēlas tās iegādāties. Cert.lv aicinājums attiecas arī uz jebkuru citu koncertu un pasākumu biļešu publiskošanu.

Savukārt informācija saistībā ar iespējamo uzbrukumu SIA Biļešu paradīze mājaslapai šodien tika nodota Cert.lv izpētei. "Pēc rūpīgākas analīzes būs precīzāk iespējams pateikt, kas ir bijis sistēmas nepieejamības cēlonis un vai ir konstatēti kādi trūkumi, kas būtu novēršami, lai uzlabotu sistēmas slodzes noturību. Šobrīd Cert.lv strādā pie saņemtās informācijas analīzes," norāda institūcija.

Jau ziņots, ka iespējamo uzbrukumu SIA Biļešu paradīze mājaslapai pagājušajā sestdienā, 3. martā, pēc savas iniciatīvas fiksējusi institūcija Cert.lv, pārbaudot publiskajā telpā izskanējušo informāciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas