Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

DelfinGroup trešajā ceturksnī sasniedz lielāko izsniegto kredītu apjomu uzņēmuma vēsturē

Latvijas finanšu nozares koncerns a/s DelfinGroup sniedz ieskatu par izvēlētiem 2021. gada trešā ceturkšņa operacionāliem datiem. DelfinGroup trešajā ceturksnī izsniedza jaunus kredītus 15,3 miljonu eiro apmērā, kas ir par 29% vairāk nekā iepriekšējā ceturksnī un tas ir lielākais vienā ceturksnī izsniegtais kredītu apjoms uzņēmuma vēsturē.

Tostarp arī kopējais neto kredītportfelis trešā ceturkšņa beigās sasniedza vēsturiski lielāko apjomu – 35,8 miljonus eiro, kas ir par 32% vairāk nekā 2020. gada trešā ceturkšņa beigās. Šī informācija ir saderīga ar DelfinGroup IPO prospektā norādīto biznesa aprakstu un norādītajiem sabiedrības komercdarbības mērķiem.

DelfinGroup valdes priekšsēdētājs Didzis Ādmīdiņš: "Uzņēmums turpina stabilu izaugsmi un veiksmīgi izpilda visus ilgtermiņa plānos izvirzītos uzdevumus par 51 miljona eiro kredītportfeļa sasniegšanu līdz 2022. gada beigām un 70 miljonu eiro kredītportfeļa pārsniegšanu līdz 2024. gada beigām. Esam veiksmīgi diversificējuši riskus, tāpēc, par spīti COVID-19 nenoteiktībai un ierobežojumiem, turpinām nodrošināt labus izaugsmes rādītājus. Pēdējos sešos mēnešos kopējais uzņēmuma neto kredītportfelis ir audzis aptuveni par vienu miljonu eiro mēnesī. Ja pirmā ceturkšņa beigās kredītportfelis bija 29,7 miljonus eiro, tad šobrīd tas jau ir sasniedzis gandrīz 36 miljonus eiro. Uzņemtais kredītportfeļa izaugsmes temps ļaus mums droši sasniegt plānoto peļņu pirms nodokļiem 2022. gadā 8,7 miljonu eiro apmērā."

Zīmīgi, ka šogad īpaši strauji ir uzlabojusies arī patēriņu kredītu portfeļa kvalitātes rādītāji. Tā dēvēto slikto kredītu īpatsvars, kam maksājumi kavējas vairāk nekā 90 dienas, ir samazinājies līdz 3,6% no kopējā kredītportfeļa, kas arī ir labākais rezultātiem uzņēmuma vēsturē. "Paralēli automatizējam un digitalizējam esošos pakalpojumus kā arī ieviešam jaunus. Cita starpā esam izstrādājuši arī jaunu Banknote aplikāciju, kas klientiem nodrošina ērtu pārskatu pār visiem maksājumiem un piedāvātajiem pakalpojumiem. Tieši digitālajos kanālos šobrīd novērojam straujāko klientu plūsmas palielināšanos. Tāpat pieminēšana svērts ir mūsu lietoto preču interneta veikals, kas veicina cirkulāro ekonomiku.  Palīdz arī tas, ka esam nolēmuši kļūt par publisku kompāniju un kotēt akcijas biržā Nasdaq Riga Baltijas Oficiālajā sarakstā. DelfinGroup atpazīstamība un cilvēku interese par mūsu uzņēmumu ir ievērojami palielinājusies," norāda Ādmīdiņš.

Parakstīšanās uz DelfinGroup akcijām tika uzsākta 28. septembrī un tā noslēgsies 11. oktobrī (ieskaitot). Vienas akcijas cena ir 1,52 eiro un maksimālais akciju parakstīšanās apjoms nav ierobežots. Ar IPO prospektu iespējams iepazīties mājas lapā.

Lai parakstītos uz akcijām, investoriem jānoformē pieteikums savā bankā. Akcijām Baltijas valstīs iespējams parakstīties ar biržas Nasdaq Riga biedru starpniecību: LHV Bank, Swedbank, SEB, Luminor Bank, Citadele, Rietumu Banka, BlueOrange, Signet Bank, Siauliu Bankas, Sandinaviska Enskilda Banken, Nordea Bank un citiem biedriem. Ar pilno biedru sarakstu iespējams iepazīties biržas Nasdaq Riga interneta mājas lapā.

A/s DelfinGroup akciju sākotnējā publiskā piedāvājuma (IPO) ietvaros plānots emitēt līdz 8 395 000 akcijām. Kopējais plānotais uzņēmuma akciju skaits pēc IPO ir paredzēts līdz 48 395 000.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas