Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Delnas direktors būs Jānis Volberts

Biedrības _Sabiedrība par atklātību Delna _jaunais direktors būs Jānis Volberts, bet viņa vietnieces pienākumus pildīs Liene Gātere, aģentūru LETA informēja biedrība.

Volberts amatu pārņems no līdzšinējā direktora pienākumu izpildītāja Gundara Jankova 4.aprīlī, bet Gātere savus pienākumus sāks 2.maijā.

Jankovs pēc paša vēlēšanās turpinās darbu savā sākotnējā Delnas jurista amatā.

Volbertam ir deviņu gadu pieredze valsts pārvaldē, strādājot Ekonomikas ministrijā, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrā un Datu valsts inspekcijā, kā arī vairāku gadu pieredze starptautiskās auditorkompānijās, strādājot ar nodokļu un juridiskiem jautājumiem. Viņš ir ieguvis maģistra grādu Rīgas Juridiskajā augstskolā tiesībās un finansēs.

Gāterei ir piecu gadu pieredze nevalstiskajā sektorā kā projektu vadītājai biedrībā Resursu centrs sievietēm Marta. Kopš 2013.gada viņa ir organizējusi diskusiju pasākumu PolitiCafe un 2011.gadā piedalījās Delnas pretkorupcijas un pētnieciskās žurnālistikas projektos. Viņa beigusi Latvijas Universitāti ar maģistra grādu politikas zinātnē.

Volberta pienākumi būs vadīt un paplašināt Delnas komandu biedrības mērķu sasniegšanai. Direktors būs atbildīgs par esošo Delnas starptautiska un nacionāla mēroga projektu sekmīgu īstenošanu un jaunu projektu iniciēšanu.

Gātere būs aktīvi iesaistīta Delnas projektos, bet viens no viņas galvenajiem pienākumiem būs uzturēt labu Delnas komunikāciju ar biedriem, atbalstītājiem, ziņu medijiem, sabiedrību un organizācijas Transparency International centru Berlīnē.

2015.gada beigās Delnas komandu veidoja trīs darbinieki - Gundars Jankovs, Jānis Veide un Ieva Strazdiņa, bet no šī gada 2.maija to veidos pieci darbinieki.

Delnas būtiskākie šī brīža projekti ir trauksmes cēlēju likuma izstrādāšana un valsts varas sagrābšanas pazīmju konstatēšana Saeimas likumdošanas procesos. Tāpat Delnas redzeslokā būs Saeimā 10.martā pieņemto Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) likuma grozījumu piemērošana, KNAB vadības darbība, jaunā KNAB likuma izveidošana un nākamā KNAB priekšnieka atlase.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas