Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Elme Messer Metalurgs lauzis līgumu ar KVV Liepājas metalurgs par gāzes piegādi

Rūpniecisko gāzu ražotājs Elme Messer Metalurgs vienpusēji lauzis līgumu ar metaluģijas uzņēmumu KVV Liepājas metalug par gāzu piegādes nodrošināšanu, jo kompānija nav apmaksājusi nevienu no ikmēneša rēķiniem un nav reaģējusi arī uz nosūtītajiem brīdinājumiem, portālu Diena.lv informēja uzņēmuma pārstāvji. 

Līgums tika noslēgts 2015.gada maijā uz desmit gadiem, un paredzēja fiksētu ikmēneša maksu par slāpekļa un skābekļa nodrošināšanu KVV Liepājas metalurgs darbībai. Lai jaunais investors varētu veiksmīgāk atsākt ražošanu, pirmajos mēnešos tika piešķirta arī atlaide par pakalpojuma saņemšanu.

Jau vēstīts, ka Liepājas tiesa pirms pāris nedēļām noraidīja SIA Elme Messer Metalurgs pieteikumu par AS KVV Liepājas metalurgs maksātnespēju.

Lai arī metalurģijas uzņēmums ir apstiprinājis vairāku rēķinu saņemšanu un par dažiem rēķiniem pat atguvis pievienotās vērtības nodokļa atmaksu no valsts, tie vēl joprojām nav samaksāti. “Visas pazīmes liecina par to, ka KVV Liepājas metalurgs ir nopietnas maksātspējas problēmas, jo netiek maksāti rēķini ne tikai piegādātājiem, bet arī valstij,” saka Elme Messer Metalurgs valdes loceklis Silvis Fridrihsons.

KVV Liepājas metalurgs publiski paudis, ka tuvāko mēnešu laikā palielinās rūpnīcas jaudu un pieņems papildu darbiniekus, taču bez slāpekļa un skābekļa piegādāšanas tas praktiski nav iespējams. Savukārt, lai kāda cita kompānija pārņemtu Elme Messer Metalurgs piegādes, nepieciešamas investīcijas vairāk nekā 10 miljonu eiro apjomā, kā arī vismaz 24 mēnešu laika posms, iekārtu uzstādīšanai un palaišanai. “Pašreiz KVV Liepajas metalurgs maldina gan Liepājas, gan Latvijas iedzīvotājus, sakot, ka rūpnīca drīzumā atsāks darbu pilnā apjomā, jo bez skābekļa tas nav iespējams,” saka Fridrihsons, piebilstot, ka “uzticības kredīts”, ko valsts un sadarbības partneri deva jaunajam investoram, ir izsmelts, un kompānija faktiski atrodas uz sabrukuma robežas.

Elme Messer Metalurgs jau decembrī vērsās Liepājas rajona tiesā ar maksātnespējas pieprasījumu pret KVV Liepājas metalurgs, kas tika noraidīts, jo šķīrējtiesā tiek izskatīta prasība par līguma atzīšanu par spēkā neesošu. “Līgums ir parakstīts un saistības ir jāpilda, tāpēc uzskatām, ka KVV Liepājas metalurgs vadības uzvedība ir absurda, apdraudot ne tikai valsts ieguldījumus, bet arī ļoti daudz Liepājas iedzīvotāju darbavietas. Pašreiz apsveram iespēju rūpnīcu demontēt, jo nav risinājuma tālākajai sadarbībai ar KVV Liepājas metalurgs,” saka Fridrihsons.

Elme Messer Metalurgs ietilpst starptautiskā kompāniju grupā, kurai pieder rūpnīcas vairāk nekā 30 valstīs, un kura nodarbinot aptuveni desmit tūkstošus darbinieku.   

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas