Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Eurostat: Baltijas valstu iedzīvotāji alkoholam tērē procentuāli vislielāko izdevumu daļu ES

Baltijas valstu iedzīvotāji alkoholiskajiem dzērieniem tērē procentuāli vislielāko izdevumu daļu no Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm, par kurām pieejama informācija, liecina ES statistikas pārvaldes Eurostat publicētie dati par 2017.gadu.

Latvijas iedzīvotāji pērn alkoholiskajiem dzērieniem tērējuši 4,9% no kopējiem izdevumiem jeb 781,4 miljonus eiro. Lielāks īpatsvars vien bijis Igaunijā, kuras iedzīvotāji tērējuši 5,2% no izdevumiem jeb 622,3 miljonus eiro, bet Lietuvas iedzīvotāji tērējuši 4% no izdevumiem, kas ir 1,064 miljardi eiro.

Baltijas valstīm seko Polija (3,5% no kopējiem iedzīvotāju izdevumiem), Čehija (3,3%), Ungārija (3%), Somija (2,8%), Rumānija (2,7%), kā arī Luksemburga un Slovākija (abās valstīs 2,5%).

Savukārt procentuāli no izdevumiem alkoholam vismazāk tērē iedzīvotāji Spānijā (0,8%), Itālijā un Grieķijā (abās valstīs 0,9%), kā arī Portugālē, Austrijā un Vācijā (visās valstīs 1,4%).

ES dalībvalstīs kopā iedzīvotāji 2017.gadā vidēji tērējuši 1,6% no kopējiem izdevumiem jeb 131,04 miljardus eiro, bet eirozonā - 1,4% jeb 82,9 miljardus eiro.

Dati par Maltu, Horvātiju un Nīderlandi nav pieejami, bet Rumānijas, Portugāles, Kipras, Francijas un Grieķijas dati ir provizoriski.

Ņemot vērā atšķirīgo ienākumu līmeni ES dalībvalstīs, tas, ka alkoholam tiek tērēts lielāks īpatsvars no izdevumiem, var arī nenozīmēt, ka uz vienu valsts iedzīvotāju vidēji ir lielāks alkohola patēriņš nekā citās valstīs.

Top komentāri

EUROSTAT pilnīga taisnība.
E
Layvijā vismazākie ienākumi, toties, ļoti dārgs alkohols. NOVAL portvīnu pērku Vācijā par 12 eiro, RIMI tas maksā pāri par 16 eiro. Savukārt, Milānā ražoto FERNET BRANCA Vācijā ar IDEALO starpniecību var pasūtīt par 16,45 eiro litrā, bet Rīgā tas redzēts pārdošanā pāri par 40 eiro litrā. Tā ka, starpības - milzīgas.
TrollisJT
T
Igauņi iepirkās zināmu iemeslu dēļ un 5 gadus uz priekšu.
Pliks
P
Alkohola cenas pieaug. Drīz pāriesim un karstu pienu ar kaņepīšu zāli.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas