Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Latvijā 2016.gadā bez darba bija 17,3% jauniešu vecumā no 15 līdz 24 gadiem

Eurostat: Latvijā pērn bijis augstākais jauniešu bezdarba līmenis Baltijas valstīs

Latvijā pērn bija augstākais jauniešu bezdarba līmenis Baltijas valstīs, liecina ceturtdien publiskotie Eiropas Savienības (ES) statistikas pārvaldes Eurostat dati, kas aptver 275 ES reģionus.

Saskaņā ar tiem Latvijā 2016.gadā bez darba bija 17,3% jauniešu vecumā no 15 līdz 24 gadiem. Latvijā salīdzinājumā ar 2015.gadu jauniešu bezdarba līmenis pieaudzis par vienu procenta punktu.

Savukārt Igaunijā pagājušajā gadā darba nebija 13,4% jauniešu vecumā no 15 līdz 24 gadiem, kas bija par 0,3 procenta punktiem vairāk nekā 2015.gadā.

Vienīgā no Baltijas valstīm, kur jauniešu bezdarbs pērn sarucis, bija Lietuva. Tur bezdarbnieku rindās pērn bija 14,5% jauniešu pretstatā 16,3% jauniešu iepriekšējā gadā.

ES vidēji pagājušajā gadā bezdarbnieku rindās bija 18,7% cilvēku vecumā no 15 līdz 24 gadiem, kas bija par 1,6 procenta punktiem mazāk nekā 2015.gadā.

No Eurostat statistiķu aplūkotajiem ES reģioniem visaugstākais jauniešu bezdarbs bija Spānijas reģionos Meliljas autonomajā pilsētā, kur pērn bez darba bija 69,1% cilvēku vecumā no 15 līdz 24 gadiem, un Seūtas autonomajā pilsētā, kur jauniešu bezdarba līmenis bija 63,3%.

Savukārt zemākais jauniešu bezdarba līmenis bija Vācijas reģionos Švābijā (4,3%), Augšbavārijā un Tībingenē (abos reģionos 4,6%), Vēzeres-Emsas reģionā (5,6%) un Freiburgā (6%).

Vairāk nekā trīs ceturtdaļās no ES aplūkotajiem reģioniem bezdarba līmenis jaunieši vidū bija vismaz par pusi lielāks nekā kopējais bezdarbs.

Baltijas valstis Eurostat datos savu mazo izmēru dēļ apskatītas reģiona statusā.

Top komentāri

Tautietis
T
LV ka vienmer ir pirma no otra gala . Svinesiet 100 g jubileju vai Mulku zemes beres ? Domaju , ka beres .
Mandra
M
Un var pieplusot lielu daļu no tiem, kas izbraukuši no valsts - tie arī būtu bezdarbnieku skaitā
ha
h
par 0,6% augstāks nekā citur. wow, kāda sensācija!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas