Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +3 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Facebook slēdzis lapu Saskaņa Online

Facebook slēdzis lapu _Saskaņa Online, par kuru aktīvi ziņojuši sociālā tīkla lietotāji, trešdien vēsta TV3.

Pētnieciskās žurnālistikas centra Re:Baltica žurnāliste Inga Spriņģe raidījumam stāstīja, ka cilvēki iesūtīja Re:Baltica informāciju par to, ka Riga Online Facebook lapa ir pārtapusi par Saskaņa Online.

Raidījums vēstīja, ka partija Saskaņa iepriekš nepolitiska satura lapu sāka izmantot sevis reklamēšanai, taču panāca pretēju efektu - lapa tagad ir slēgta. Par tādas lapas kā Riga Online jeb Saskaņa Online kādreizējo esamību tagad vien liecina daudzie sociālā medija Facebook lietotāju ieraksti, jo pati lapa ir dzēsta.

Ieraksti liecina par cilvēku sašutumu, kā populāra, sākotnēji nepolitiska lapa, pēkšņi pārtapusi par politiskā spēka Saskaņa reklāmas lapu un paši lietotāji - neviļus par Saskaņas sekotājiem.

Lietotāji par negodīgu rīcību var sūdzēties Facebook, un, izrādās, ka medija uzturētāji to ņem vērā. Ar Facebook aktīvi mēneša garumā kopā ar Valsts kanceleju sazinājās arī Spriņģe, kura ilgstoši pēta galvaspilsētā valdošās partijas aktivitātes sociālajos tīklos.

Spriņģes vērtējumā, šī ir laba rīcība no Facebook puses, jo tas parāda, ka nedrīkst ar šādiem negodīgiem paņēmieniem, piemānot cilvēkus, veidot šādas politiskās lapas.

"Šīs lapas tika izveidotas vismaz gadu iepriekš. Apzināti un sistemātiski tika vākts sekotāju skaits," piebilda Spriņģe.

Top komentāri

mākslinieks
m
paldies Facebook. Bet interesanti, tieši kurš ir šīs pr idejas autors ? Liepnieks? Stendzenieks? Kā sauca to trešo SC konsultantu?
lapsiņa
l
Labi darīts.
ruski zarazai pzd
r
forshi!krievijai laiks izvaakt savas LOPU ordas no LV,krievu teroristu psrs perioda noziegumi nedrikst turpinaties bezgaligi..........
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas