Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Getliņi eko plāno par 90% palielināt sadzīves atkritumu apglabāšanas pakalpojuma tarifu

Atkritumu poligona Getliņi apsaimniekotājs SIA Getliņi eko no nākamā gada par apmēram 90% iecerējis palielināt sadzīves atkritumu apglabāšanas pakalpojuma tarifu, liecina uzņēmuma publiskotā informācija.

Jaunie tarifi attieksies uz Pierīgas atkritumu apsaimniekošanas reģionā radītajiem nešķirotajiem sadzīves atkritumiem, kas nonāk poligonā Getliņi no Rīgas, kā arī Ādažu, Mārupes, Ķekavas, Ropažu, Ogres, Siguldas, izņemot Krimuldas un Lēdurgas pagastus, Olaines, Salaspils, Saulkrastu novadiem un daļas Bauskas novada administratīvo teritoriju - Bauskas pilsētas un Brunavas, Ceraukstes, Codes, Dāviņu, Gailīšu, Īslīces, Mežotnes un Vecsaules pagastiem.

Getliņi eko septembra sākumā Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai iesniegusi vērtēšanai tarifu projektu. Tas aprēķināts pie dažādām dabas resursa nodokļa likmēm. Atbilstoši spēkā esošajam regulējumam dabas resursu nodokļu likme, kas tiek piemērota poligonā apglabātajam atkritumu daudzumam, šogad ir 65 eiro par tonnu, 2022.gadā - 80 eiro par tonnu, bet no 2023.gada - 95 eiro par tonnu.

Pie dabas resursu nodokļu likmes 65 eiro par tonnu spēkā esošais atkritumu apglabāšanas pakalpojuma tarifs ir 66,55 eiro par tonnu, bet iesniegtais - 126,83 eiro par tonnu jeb par 90,6% vairāk. Pie dabas resursu nodokļu likmes 80 eiro par tonnu spēkā esošais atkritumu apglabāšanas pakalpojuma tarifs ir 72,29 eiro par tonnu, bet iesniegtais - 137,46 eiro par tonnu jeb par 90,2% vairāk. Savukārt pie dabas resursu nodokļu likmes 95 eiro par tonnu spēkā esošais atkritumu apglabāšanas pakalpojuma tarifs ir 78,04 eiro par tonnu, bet iesniegtais - 148,1 eiro par tonnu, kas ir pieaugums par 89,8%.

Plānots, ka piedāvātais tarifs varētu stāties spēkā ar 2022.gada 1.janvāri.

Pēc uzņēmumā vēstītā, tarifa izmaiņas ir saistītas ar jaunas poligona infrastruktūras izbūvi un ekspluatāciju, tostarp pieaugumu pamatlīdzekļu nolietojuma izmaksās saistībā ar investīcijām poligona infrastruktūrā, jaunas bioloģiski noārdāmo atkritumu pārstrādes rūpnīcas ekspluatācijas sākšanu, ietekmes uz vidi samazināšanas izmaksām, personāla izmaksām, sabiedrības izglītības izmaksām, kā arī izmaiņām poligonā notiekošajos procesos.

Līdz ar to Getliņi eko plāno palielināt iedzīvotāju maksājumu no 66,55 eiro par tonnu līdz 126,83 eiro par tonnu.

Getliņi eko ir atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums, kurš apsaimnieko lielāko cieto sadzīves atkritumu apglabāšanas poligonu Latvijā.

Uzņēmums reģistrēts 1997.gada novembrī, un tā pamatkapitāls ir 6,009 miljoni eiro. Kontrolpakete jeb 97,7% uzņēmuma kapitāla pieder Rīgas domei un 2,3% - Stopiņu novada domei, liecina Firmas.lv informācija. Getliņi eko 2020.gadā strādāja ar 27,48 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 9,3% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa saruka par 21,7% un bija 592 781 eiro.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas