Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Glābiet bērnus parakstīs memorandu, lai apturētu bērnu slepkavošanu pret Ukrainu sāktajā karā

Šonedēļ organizācija "Glābiet bērnus" parakstīs memorandu "par bērnu slepkavošanas apturēšanu Ukrainā ar ANO Bērnu tiesību konvencijas rīku", aģentūru LETA informēja organizācijas valdes locekle Inguna Ebela.

Pēc viņas paustā, memoranda mērķis ir likt Eiropas Savienības, ANO, NATO un citiem valstu blokiem turpmāk izvērtēt un pieņemt lēmumus attiecībā uz Krievijas agresiju pret Ukrainu no ANO Bērna tiesību konvencijas kā saistošas dalībvalstīm skatupunkta.

"Tas ļautu kara noziegums traktēt daudz smagāk un lemt izšķirīgāk no bērnu kā prioritātes tiesību perspektīvas, kā arī rosinātu izveidot garantiju sistēmu aizsardzībai pret jebkuru agresiju bērniem nākotnē. Ikviens arī aicināts iesaistīties pierādījumu vākšanā un iesniegšanā bērnu vietā," aicina Ebela.

"Glābiet bērnus" atgādina, ka 14.aprīlī aprit 30 gadi, kopš Latvija ratificēja 1989.gada ANO Bērna tiesību konvenciju.

"Taču konvencija mūsu valstu dažādo savienību un bloku un tā dalībnieku vadītāju rokās jau 30 gadus nav izmantota kā iespējams bērnu militāras aizsardzības un garanta rīks," uzskata organizācijā.

Arī aizsardzības nozarē esot bijis savlaicīgi jāpilda konvencijas norma, ka tieši bērni ir prioritāte visu līmeņu lēmumos konvencijas dalībvalstīs. "Bija jāuzbūvē moderna drošības sistēma, kas garantēs visu bērnu drošību visās konvenciju ratificējušās valstīs," pārliecināta Ebela.

Memoranda parakstīšana un preses konference notiks 14.aprīlī plkst.13 Latvijas Universitātes Mazajā aulā vai Senāta zālē.

Plānots, ka vēlāk memorandam pievienosies pārējo Baltijas valstu dalībnieki. Dokuments tiks ievietots starptautiskajā platformā parakstiem.

"Memorandu no mums atbalstam gaida "Glābiet bērnus" sadarbības partneri Ukrainā," atzīst Ebela.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas