Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Junior Achievement Latvija padomē ievēlēti Kots, Buks, Rungainis un Bičevskis

Junior Achievement Latvija (JA Latvija) ievēlējusi jaunu padomi, kas nākamos trīs gadus darbosies deviņu spēcīgu un kompetentu personību sastāvā, kurā pirmo reizi ievēlēts SIA Dienas Mediji valdes loceklis Edgars Kots, Nordea Bank AB Latvijas filiāles vadītājs Jānis Buks, Prudentia dibinātājs Ģirts Rungainis un biedrības Latvijas komercbanku asociācija prezidents Mārtiņš Bičevskis, portālu Diena.lv informēja JA Latvija.

Par savu izvēli pievienoties padomei Kots stāsta, ka "Latvijas nākotne ir cieši saistīta ar šodienas spēju investēt jaunatnē un izglītībā. Uzņēmējdarbība ir salīdzināma ar sportu – līdz rezultātiem jātrenējas gadiem. Ilgstošs darbs un investīcijas šodienā veidos ilgtspējīgu uzņēmējdarbības vidi nākotnē". Viņš uzsver: "Nevēlos būt pasīvs vērotājs, jo, ko sēsi, to pļausi."

Buks pauž gandarījumu par pievienošanos JA Latvija padomei: "Tieši praktiskas zināšanas un iespēja ieskatīties pieredzējušu vadītāju un līderu ikdienā nereti sniedz skaidrāku priekšstatu un motivē jaunieti attīstīt savas līdera prasmes. Vēlos ieguldīt savu laiku, pieredzi un zināšanas, lai iedvesmotu jauniešus raudzīties plašāk un apzināties savas iespējas, domājot gan par gudru finanšu pārvaldību, gan uzņēmējdarbības iespējām."

Savukārt Bičevskis savu izvēli pamato ar personisko pieredzi, jo šobrīd izglītības jautājums ir aktuāls viņa meitām: "Šī personiskā pieredze gan attiecībā uz mūsu vidējās izglītības sistēmas neizmantoto potenciālu sadarbības veidošanā ar uzņēmējdarbības vidi, gan redzot mūsu jauniešu talantus un spējas, ko var daudz straujāk attīstīt, piedāvājot labāko mūsu pieredzi, dod papildu stimulu un rada personisku ieinteresētību strādāt JA Latvija, tādējādi veicinot jauniešu, biznesa un valsts attīstību."

Turpmāk JA Latvija padomē darbosies arī Latvijas Darba devēju konfederācijas viceprezidente, biedrības Līdere valdes priekšsēdētāja, SIA Lietišķās informācijas dienests izpilddirektore Aiva Vīksna, uzņēmējs, vides pakalpojumu un enerģijas uzņēmumu akcionārs Guntars Kokorevičs un AS Swedbank Komunikācijas pārvaldes vadītājs Māris Plūme. Par JA Latvija padomes priekšsēdētāju ievēlēts Biznesa augstskolas Turība Attīstības padomes priekšsēdētājs Aigars Rostovskis, savukārt vietnieku amatā apstiprināts Jānis Buks un SIA LIC Gotus valdes priekšsēdētājs Atis Švinka.

"Ar augstu atbildības sajūtu un gandarījumu vērtējam būšanu to piecu valstu vidū, kas iesaistās pētījumā Inovāciju klasters uzņēmējdarbības izglītībai. Tāpat jāuzsver, ka Eiropas Komisija mūs jau iepriekš novērtējusi kā ilgtermiņa biznesa izglītības ieviesēju, atzīstot JA Latvija par vienīgo pozitīvo iniciatīvu Latvijā, kas ilgtermiņā un metodiski nodrošina jauniešiem uzņēmējdarbības izglītību. Tieši tāpēc spēcīgu un kompetentu partneru komandai ir īpaši svarīga nozīme izvirzīto mērķu sasniegšanā," stāsta JA Latvija Padomes priekšsēdētājs Aigars Rostovskis.

Lai turpinātu JA Latvija izaugsmi un attīstību, pievēršot īpašu nozīmi arī prioritārajiem virzieniem, pirmo reizi izveidotas kompetenču padomes un ievēlēti to vadītāji: Politikas kompetenču padome, kas nodarbosies ar uzņēmējdarbības izglītības politikas ieviešanu un Skolēnu mācību uzņēmumu (SMU) programmas leģitimitātes sakārtošanu; tās vadītāja Elīna Egle-Ločmele; Izglītības kompetenču padome, kas rūpēsies par skolēnu un skolotāju apmācību satura pilnveidošanu, SMU programmas attīstības jautājumiem, jaunu Junior Achievement programmu, piemērotu Latvijai, apzināšanu, un ieviešanu, kā arī praktiskās biznesa izglītības pētniecību; tās vadītājs Jānis Grēviņš; Investīciju kompetenču padome, kas veicinās partneru un finansējuma piesaisti ideju realizācijai, kā arī strādās ar ES fondiem un dotācijām; tās vadītājs tiks ievēlēts nākamās sēdes laikā; Sabiedrisko attiecību kompetenču padome, kas rūpēsies par praktiskās biznesa izglītības uzņēmējdarbības tēla spodrināšanu sabiedrībā; tās vadītājs Gatis Sprūds.

Kopš 2015. gada janvāra JA Latvija ir sākusi pētīt praktiskās uzņēmējdarbības ietekmi Eiropas Komisijas atbalstītā pētījumā Inovāciju klasters uzņēmējdarbības izglītībai Erasmus+ programmas ietvaros. Sadarbībā ar Somijas, Igaunijas Itālijas un Beļģijas JA organizācijām, izglītības ministrijām un trim starptautiski atzītiem pētniecības centriem nākamo trīs gadu laikā tiks izstrādātas vadlīnijas vienotas uzņēmējdarbības izglītības politikas veidošanai, lai ikvienam jaunietim nodrošinātu uzņēmējdarbības izglītības pieredzi skolā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Būvniekam Velve sākts tiesiskās aizsardzības process

Saistībā ar VSIA Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca (PSKUS) lēmumu par līguma pārtraukšanu ar būvkopmāniju SIA Velve par PSKUS A2 korpusa būvniecību kompānijai sākts tiesiskās aizsard...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas