Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

KPV LV un ZZS valdības veidošanas gaitā varētu netikties domstarpību dēļ

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) nemainīs valdības veidošanas sarunām deleģētos pārstāvjus pēc tam, kad partija KPV LV paudusi pretenzijas par neievēlēto politiķu dalību tajās.

Pēc šī jautājuma apspriešanas ar ZZS kolēģiem politiskā spēka valdes priekšsēdētājs Armands Krauze aģentūrai LETA norādīja, ka ZZS paši nosaka sastāvu politiskajām sarunām un ka politiskais spēks nemainīs izvirzītos pārstāvjus.

Politiķis skaidroja, ka ZZS sarunām ir izvēlējusies deleģēt Saeimas frakcijas priekšsēdētāju Augustu Brigmani un Latvijas Zaļās partijas (LZP) valdes priekšsēdētāju Edgaru Tavaru, jo viņi ir ievēlēti par ZZS veidojošo partiju priekšsēdētājiem un pārstāv LZS un LZP atbilstoši partiju statūtiem. Abas partijas arī lēma, kurus cilvēkus virzīt par kandidātiem uz parlamentu, norādīja Krauze.

KPV LV nostāju ZZS uzskata par priekšvēlēšanu politiskās retorikas turpināšanu situācijā, kad laicīgi jāizveido valdība, lai pieņemtu valsts budžetu, skaidroja politiskā spēka valdes priekšsēdētājs.

Ņemot vērā iepriekšminēto, KPV LV un ZZS pārstāvji pagaidām varētu netikties valdības veidošanas sarunās.

Kā ziņots, KPV LV līdzpriekšsēdētāja Linda Liepiņa aģentūrai LETA iepriekš skaidroja, ka partija neies uz sarunām ar ZZS, ja tajās politisko spēku pārstāvēs cilvēki bez tautas mandāta.

KPV LV par savu pozīciju norādījusi pēc publiski izskanējušās informācijas, ka ZZS valdības veidošanas sarunās pārstāvēs arī Saeimā neievēlētie deputāta amata kandidāti - Brigmanis un Tavars.

ZZS sarunu grupā ir arī 13.Saeimā ievēlētais politiskā spēka valdes priekšsēdētājs Krauze.

KPV LV politiķe norādīja, ka uz sarunām ar politisko spēku varētu nākt Krauze viens pats, vai arī ZZS var izveidot citu komandu no ievēlētajiem deputātiem.

Saskaņā ar provizoriskajiem rezultātiem Saskaņai parlamentā varētu būt 23 vietas, politiskajai partijai KPV LV un Jaunā konservatīvajai partijai - katrai 16 vietas, Attīstībai/Par! un Nacionālajai apvienībai  - katrai 13 vietas, ZZS - 11 vietas, bet Jaunajai Vienotībai - astoņas vietas.

Top komentāri

aga
a
ZZS paši sevi norakstīja!
ērce
ē
Tas ir pats par sevi saprotams, ka neievēlēti polītiķi nedrīkst piedalīties valdības veidošanas sarunās. Tas nebūtu demokratiski.
ļuļa
ļ
bet vispār labi, zzs nodemonstrēja savu īsto seju - plānot, mahinēt un šamukties, lai ko tas nemaksātu. nez ko tagad sūtīs uz ārzemēm siltā amatā, lai atbrīvotu biedram brigmanim vietu?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas