Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Laima vairs pati nemals kakao pupiņas

Lai gan iepriekšējos gados AS Laima pozicionējās kā uzņēmums, kas šokolādi ražo pats no Ganā iepirktām kakao pupām, neizmantojot pusfabrikātus, pieaugošās konkurences un kvalitātes standartu dēļ uzņēmums pāries uz produkcijas ražošanu no kakao masas, atzina NP Foods valdes priekšsēdētājs Eriks Smits Hansens.

"Tas tiek darīts pārtikas drošības dēļ, lai uzturētu kvalitātes standartus un spētu konkurēt eksporta tirgos. Pasaulē strauji pieaug kvalitātes standarti, un Laima, turpinot pašdarbības ceļā pārstrādāt pupas, nevarēs konkurēt un būs zaudētājos," sacīja Hansens.

Viņš arī norādīja, ka patlaban tiek apzināti pieci seši kakao masas ražotāji, kuri pasaules šokolādes industrijā ražotājiem piegādā kakao masu, savukārt Rīgas ražotnē tiek veikti izmēģinājumi, lai Laimas produktiem raksturīgo garšu piemērotu iepērkamajai masai. Pāreja uz šokolādes ražošanu no gatavas masas varētu sākties šā gada beigās.

"Kakao masa būs augstākajā kvalitātē, augu eļļas netiks pielietotas. Gadā Laima saražo ap 4,7 miljoniem kilogramu šokolādes, un pāreja uz kakao masas izmantošanu ļaus visai produkcijai uzturēt nemainīgu kvalitāti," sacīja Hansens.

Jautāts, kā jaunievedums ietekmēs šokolādes cenu, viņš norādīja, ka būtiskas izmaiņas nav paredzētas.

"Līdz šim kakao pupas tika iepirktas biržā, kas nozīmēja ļoti krasas cenu svārstības. Iepērkot kakao masu vairumā no viena piegādātāja, cena būs stabilāka, līdz ar to nav prognozējams gala produkcijas cenas pieaugums," rezumēja uzņēmuma vadītājs.

Kā ziņots, NP Foods paziņojis, ka ar 1.oktobri pievienos kompānijai kartupeļu čipsu ražotāju AS Lafood, kā arī strukturēs līdzīgos biznesus, līdz gada beigām attīstībā ieguldot vairāk nekā divus miljonus eiro.

"Turpmāk NP Foods pārņems Kalev un Laimas konfekšu un cepumu izplatīšanu, Spilva pārņems Guttas sulu izplatīšanu, ražotni un darbiniekus. Savukārt Latfood tiks pievienots koncernam, apvienojot ražošanu un izplatīšanu, kā arī kļūstot par vienu kompāniju," sacīja Hansens.

Viņš norādīja, ka visi zīmoli tiks saglabāti, tāpat arī visi ražošanas procesi notiks turpat, kur līdz šim.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas