Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Lattelecom piemērots naudas sods par neatļautu televīzijas programmu pārraidīšanu

Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) piemērojusi telekomunikācijas uzņēmumam Lattelecom 8000 eiro sodu par triju televīzijas programmu pārraidīšanu, kas nav iekļautas retranslējamo programmu sarakstā, aģentūru LETA informēja NEPLP Komunikācijas un administratīvā departamenta vadītājs Kalvis Gavars.

Viņš skaidroja, ka Lattelecom šogad Olimpisko spēļu laikā pārraidīja televīzijas sporta kanālus Eirosport 3, Eirosport 4 un Eirosport 5, kas nav iekļautas retranslējamo programmu sarakstā.

Tāpat Gavars piebilda, ka Lattelecom tas ir otrais šāda veida pārkāpums pēdējā pusgada laikā.

Lattelecom juridiskās daļas direktors Toms Meisītis aģentūrai LETA norādīja, ka Ziemas Olimpisko spēļu laikā klientiem papildus tika nodrošināti īpaši uz olimpiādes laiku izveidoti jauni Eurosport augstas izšķirtspējas televīzijas kanāli, kuru izplatīšanai Latvijā Lattelecom bija ieguvis likumīgas tiesības. "Tehnisku iemeslu dēļ par šo kanālu retranslācijas uzsākšanu laicīgi netika veikta atzīme NEPLP elektroniskajā reģistrācijas sistēmā. Konstatētā nepilnība tika nekavējoties novērsta," viņš uzsvēra.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka padome telekomunikācijas uzņēmuma Lattelecom meitasuzņēmumam SIA Media 360 iepriekš piemēroja 1000 eiro sodu par atspoguļoto azartspēļu reklāmu raidījumā Hattrick, kas atbilstoši Azartspēļu un izložu likumam un Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumam Latvijā reģistrētu televīzijas programmu saturā ir aizliegta. Media 360 attiecīgo padomes lēmumu ir pārsūdzējis.

Tāpat ziņots, ka Lattelecom konsolidētais apgrozījums pērn bija 195,67 miljoni eiro, kas ir par 1,1% vairāk nekā 2016.gadā, savukārt koncerna peļņa palielinājās par 26,4%, sasniedzot 40,7 miljonus eiro.

Lattelecom grupā ir uzņēmumi Lattelecom, Lattelecom BPO, Citrus Solutions, Lattelecom Technology, Media 360 un Baltijas Datoru akadēmija. Lattelecom pieder 23% SIA Latvijas mobilais telefons daļu.

Lattelecom pieder valstij Privatizācijas aģentūras personā (51%) un Dānijā reģistrētajam Telia Company meitas uzņēmumam Tilts Communications (49%).

pievienota 4.rindkopa

Top komentāri

Buba
B
par sporta programmu translēšanu olimpiādes laikā - ar sū ... koku! Galvenais, lai visādi NEPLP gavari neķeras klāt Gebels/Kremlin TV
Neslāvs
N
Galvenais, ka visi krievu kanāli ir atļauti. Pārkrievošana un "vecākā brāļa " sindroms visā košumā !
Māris
M
Lattelecom kā lielākais kremļa propagandas izplatītājs Latvijā saņems sodu par Korejas dabas un sporta sacensību Olimpiādes laikā bezmaksas izrādīšana.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas