Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Latvenergo padomes priekšsēdētāja amatā iecelts Ivars Golsts

A/s Latvenergo padomes priekšsēdētāja amatā iecelts Ivars Golsts, aģentūrai LETA pavēstīja kompānijā.

Vienlaikus ceturtdien Latvenergo padomes sēdē par kompānijas padomes priekšsēdētāja vietnieku iecelts Kaspars Rokens. 

Jau vēstīts, ka trešdien, 10.jūnijā, Latvenergo akcionāru sapulcē tika iecelta kompānijas jaunā padome. Tajā tika iecelts Golsts, Toms Siliņš, Aigars Laizāns, Gundars Ruža un Rokens. 

Ekonomikas ministrijā skaidroja, ka darbam Latvenergo padomē izvēlēti "neatkarīgi profesionāļi, kas spējīgi pieņemt stratēģiski izvērtētus lēmumus, izvirzīt ambiciozus mērķus un nodrošināt to sasniegšanu, veicināt uzņēmuma ilgtermiņa attīstību, inovāciju ieviešanu, stratēģisko vadību, kā arī finanšu un risku uzraudzību".

Tāpat ziņots, ka 2019.gada 19.jūnijā tika atlaista Latvenergo padome un tās vietā tā brīža ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro (KPV LV) iecēla pagaidu padomi. Pagaidu padomes sastāvā bija Pāvels Rebenoks, Inese Kublicka, Kristaps Stepanovs, Renārs Degro un Artūrs Šnoriņš. 

Vienlaikus no atsevišķiem koalīcijas politiķiem izskanēja kritika saistībā ar pagaidu padomes locekļu iecelšanas veidu un atbilstību amatam, tādējādi, norādot uz politisko spiedienu, 2019.gada jūlijā pagaidu padome atkāpās.

Konkurss uz Latvenergo padomes locekļu amatiem tika izsludināts 2019.gada 9.augustā.

Savukārt 9.oktobrī Latvenergo akcionāru sapulce ievēlēja citu uzņēmuma pagaidu padomi trīs locekļu sastāvā. Tajā līdz konkursa noslēgumam strādāja Edmunds Valantis, Edijs Šaicāns un Irēna Bērziņa.

Latvenergo padomes galvenie pienākumi ir apstiprināt vidēja termiņa darbības stratēģiju, pastāvīgi uzraudzīt valdes darbību, ievēlēt un atsaukt valdes locekļus, noteikt viņu atalgojumu, kā arī uzraudzīt, lai kapitālsabiedrība strādātu atbilstoši likumiem, statūtiem un akcionāra sapulces lēmumiem. 

Latvenergo koncerna apgrozījums pērn bija 841,6 miljoni eiro, kas ir par 0,3% vairāk nekā gadu iepriekš, bet koncerna peļņa pieauga par 24,2%, sasniedzot 94,4 miljonus eiro.

Latvenergo nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un tirdzniecību, dabasgāzes tirdzniecību, elektroenerģijas sadales pakalpojumu nodrošināšanu un pārvades aktīvu nomu. Latvenergo obligācijas kotē biržas Nasdaq Riga parāda vērtspapīru sarakstā.

Top komentāri

Plēsoņu plēsoņa.
P
Citāds šajā bandā neder.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas