Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijas pastā 2020. gadam var abonēt 755 preses izdevumus

AS Latvijas pasts otrdien sāk tradicionālo abonēšanas kampaņu nākamam gadam, kuras laikā var abonēt 755 Latvijas vai ārvalstu preses izdevumus, aģentūru LETA informēja kompānijas pārstāve Gundega Vārpa.

Tostarp nākamajam gadam var abonēt 299 Latvijas izdevumus - 110 laikrakstus un 189 žurnālus. Abonēšanas katalogā iekļauto Latvijas izdevumu skaits šogad ir par deviņiem izdevumiem lielāks nekā pirms gada, kad to veidoja 290 nosaukumu.

Vārpa norādīja, ka pēdējos gados abonēšanai piedāvāto izdevumu skaits aug, piemēram, abonēšanai 2018.gadam bija pieejami 722 preses izdevumi, bet 2019.gadam - 749 izdevumi.

Līdz 23.decembrim Latvijas preses izdevumu abonementus iespējams noformēt abone.lv, visās pasta pakalpojumu sniegšanas vietās un pie pastnieka. Tāpat līdz 18.decembrim abonēt Latvijā izdotos laikrakstus un žurnālus iespējams, arī zvanot uz Latvijas pasta informatīvajiem tālruņiem.

Ārvalstu preses izdevumus jebkurā pasta pakalpojumu sniegšanas vietā, pie pastnieka vai abone.lv iespējams abonēt līdz 15.decembrim, bet pa tālruni - līdz 12.decembrim.

Šogad piegādes nodrošināšanai Latvijas pastā tika saņemti 430 823 abonementi jeb par gandrīz 18 139 abonementiem vairāk nekā 2018.gadam.

Jau ziņots, ka Saeima septembrī atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Pasta likumā, kas paredz no 2020.gada 1.janvāra uz vienu gadu pagarināt patlaban piemērojamo regulējumu attiecībā uz abonēto preses izdevumu piegādi un to radīto zaudējumu kompensēšanu, tādējādi pagarinot arī universālā pasta pakalpojumu saistības esošajiem sniedzējiem. 

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētājs Jānis Vitenbergs (KPV LV) iepriekš uzsvēra, ka šis regulējums ir tikai pagaidu risinājums, un valdībai jāstrādā, lai "noteiktu skaidrību uz ilgāku laika periodu, tostarp definējot arī kritērijus subsīdiju piešķiršanai".

Plānots, ka pasta komersantiem kompensēs tos zaudējumus, kas radušies, sniedzot abonēto preses izdevumu piegādes pakalpojumus laika posmā no 2020.gada 1.janvāra līdz 2020.gada 31.decembrim.

Atbilstoši Satiksmes ministrijas sniegtajai informācijai Latvijas pasts preses piegādēm 2020.gadā prognozē zaudējumus 5,9 miljonu eiro apmērā.

Tāpat vēstīts, ka 2018.gadā Latvijas pasta apgrozījums bija 89,11 miljoni eiro, kas ir par 17,9% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga par 18,7% un bija 2,011 miljoni eiro.

Latvijas pasts nodrošina pasta pakalpojumu pieejamību Latvijā. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. Latvijas pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas