Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijas Pasts atcels vairākas uz ārkārtējās situācijas laiku ieviestās izmaiņas

No trešdienas,10.jūnija, vairāku VAS Latvijas Pasta pakalpojumu sniegšana atgriezīsies ierastajā kārtībā, bet daļai joprojām saglabāsies ierobežojumi, paralēli turpinot epidemioloģiskās drošības prasību un rekomendāciju ievērošanu.

Izvērtējot nepieciešamos drošības pasākumus, pie visām pasta nodaļu klientu apkalpojošajām kasēm arī turpmāk būs stikla aizsargbarjeras, kas minimizē nodaļas darbinieka un apmeklētāja saskarsmi; pasta nodaļu un citu struktūrvienību inventārs, tāpat kā līdz šim, tiks pastiprināti dezinficēts, bet darbinieki turpinās ievērot individuālos drošības pasākumus - lietot dezinfekcijas līdzekļus, kā arī sejas aizsargvairogus vai maskas un cimdus tieša kontakta gadījumā ar klientu. Pasta nodaļās klientiem arī turpmāk jāievēro divu metru distance, un nodaļā vienlaikus ieteicams uzturēties tik cilvēkiem, cik tajā ir apkalpojošo kases sistēmu.

Pasta nodaļas tirdzniecības centros jau ir atsākušas darbu sestdienās un svētdienās, bet, izvērtējot pasta pakalpojumu pieprasījumu un drošības riskus, pārējās pasta nodaļas turpinās strādāt tikai darbadienās, izvērtējot nepieciešamību atgriezties pie darba arī sestdienās. Vairākums mazo pasta pakalpojumu sniegšanas vietu lauku teritorijās, kur pasta pakalpojumu sniegšana ārkārtējās situācijas laikā nodrošināta pēc pieprasījuma, turpinās darboties šādā režīmā arī pēc 9.jūnija, izvērtējot pasta pakalpojumu pieprasījumu, klientu un pasta darbinieku atsauksmes.

Starptautiskie pasta sūtījumi, kas pirms apstrādes Latvijas Pasta"šķirošanas kompleksā ārkārtējās situācijas laikā līdz 72 stundām tika uzglabāti āra teltīs, no 10.jūnija pēc saņemšanas Latvijas Pastā tiks nodoti nekavējošai apstrādei bez karantīnas. Pastnieki un kurjeri, izsniedzot reģistrētos sūtījumus klientiem, līdz ar ārkārtējās situācijas atcelšanu sūtījuma piegādes faktu mobilajā viedierīcē vairs nefiksēs paši, bet, tāpat kā iepriekš, par sūtījuma saņemšanu parakstīsies klients.

Turklāt no 10.jūnija atcelta sūtījumu 60 dienu bezmaksas uzglabāšana pasta nodaļās: atgriežoties ierastajai kārtībai, sīkpaku un paku bezmaksas uzglabāšana pasta nodaļās būs 10 dienu, bet kopējais uzglabāšanas laiks var sasniegt 30 dienu. Savukārt vēstules pasta nodaļās bez maksas tiks glabātas 30 dienu.

Latvijas Pasta pakomātos sūtījumi arī pēc ārkārtējās situācijas beigām tiks uzglabāti trīs dienas.

Arī pēc ārkārtējās situācijas atcelšanas, novēršot drūzmēšanos, pasta nodaļās netiks atjaunota jaunizdoto pastmarku pirmās dienas zīmogošana, un filatēlijas jaunumu interesenti pastmarkas varēs apzīmogot individuāli, piesakoties Latvijas Pasta"Pasta vērtszīmju un filatēlijas departamentā, rakstot uz e-pasta adresi [email protected].

Tā kā starptautiskā pasažieru aviosatiksme ir atjaunota minimālā līmenī un starpvalstu satiksmē joprojām noteikti daudzi ierobežojumi, pasta sūtījumu plūsma uz ārvalstīm joprojām ir kavēta, jo visu valstu pasta uzņēmumiem nākas meklēt alternatīvus risinājumus pasta sūtījumu transportēšanai - tostarp izmantojot sauszemes un jūras ceļus, kā arī dzelzceļu. Starptautiskās pasta sūtījumu plūsmas kavēšanās un ierobežojumi piegādēs prognozējami līdz pilnīgai pasažieru aviosatiksmes atjaunošanai.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas