Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Liepājas metalurga valde oficiāli, iespējams, algā saņem vidēji 276 latus mēnesī

Ja ticēt AS Liepājas metalurgs oficiālajiem gada pārskatiem, šī uzņēmuma trīs valdes locekļi oficiāli saņem mēnešalgu, kuras vidējais apmērs ir 276 lati pirms nodokļu nomaksas, raksta portāls Pietiek.com.

Kopš 2008. gada uzņēmums, kā rāda Lursoft datu bāze, sāka slēpt tā valdes locekļu saņemto atalgojumu. 2007. gads bija pēdējais, kad šie dati tika publiski atklāti Liepājas metalurga gada pārskatā, - tad valdes locekļu oficiālais kopējais atalgojums bija 166 428 lati, bet padomes locekļu – 228 060 latu.

Nākamajos trīs gados uzņēmums valdes atalgojumu slēpa un atklāja tikai padomes saņemto atalgojumu: saskaņā ar Liepājas metalurga oficiālajiem gada pārskatiem visus trīs gadus – no 2008. līdz 2010. gadam - tas bija nemainīgs un kopā uz visiem padomes locekļiem bija 228 060 latu.

Savukārt 2011. gada pārskatā Liepājas metalurgs savu politiku mainīja un publiskoja jaunus datus – „amata atalgojumu padomes un valdes locekļiem”, kas 2011. gadā kopā bijis 238 000 latu. Atsevišķi padomes un valdes atalgojumu tas nenorādīja.

Portāls norāda, ka pieņemot, ka gada laikā padomes locekļu atalgojums nav mainījies, tas nozīmē, ka trim valdes locekļiem – Iļjam Segalam, Leonam Ptičkinam un valdes priekšsēdētājam Valērijam – oficiāli 2011. gadā algā kopā samaksāti 9940 latu vai vidēji 276 lati mēnesī katram pirms nodokļu nomaksas.

Liepājas metalurgs portālam Pietiek.com aizvadītajā nedēļā atteicās sniegt jebkādu informāciju par dīvainībām oficiālajos datos par tā vadības atalgojumu. Taču šaubas izgaisināja uzņēmuma padomes locekļa Andra Deniņa sniegtā informācija.

Deniņš apliecināja, ka uzņēmuma padomes locekļiem atalgojums nav mainīts ne pērn vai 2011. gadā, ne arī iepriekšējos gados, - viņš joprojām stabili saņemot 450 latu mēnesī pirms nodokļu nomaksas.

Šī Deniņa sniegtā informācija par nemainīto padomes locekļu atalgojumu apliecināja, - uzņēmuma vadība patiešām, pēc visa spriežot, ir valstij sniegusi ziņas, ka Liepājas metalurga valdes locekļi mēnesī saņem tikai nedaudz vairāk kā minimālo mēnešalgu.

Valsts ieņēmumu dienesta oficiālie dati, savukārt, liecina, ka pat metālu ražošanā vidējā mēnešalga valstī ir 531 lats - gandrīz divreiz lielāka nekā no Liepājas metalurga gada pārskatiem izrietošā tā valdes locekļu mēnešalga, norāda Pietiek.com.

Uzņēmumu pašlaik reāli kontrolē tā padomes priekšsēdētājs Sergejs Zaharjins (49% akciju) un valdes loceklis Segals (21% akciju), savukārt trešais lielais akcionārs Kirovs Lipmans pēdējos gados aizvien asāk konfliktē ar abiem saviem bijušajiem kompanjoniem.

Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs ir Terentjevs, valdē vēl ir Ptičkins un Segals, bet padomē, kā rāda Lursoft dati, - Lipmans, Deniņš, Māris Pomerancis, Guntis Vilnītis un Zaharjina dēls Aleksejs Zaharjins, kurš ir padomes priekšsēdētāja vietnieks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas