Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Liepājas metalurgs iesniedz Valsts Kasē parādu restrukturizācijas plānu

Otrdien KVV Liepājas metalurgs iesniedza Valsts Kasē precizētu, ar uzņēmuma investīciju departamentu saskaņotu parādu restrukturizācijas plānu. Plāns ir sagatavots atbilstoši Latvijas Ministru kabineta lēmumiem, kas jautājumu par uzņēmumā izveidojušos situāciju skatīja 2016. gada 2. februārī, portālu Diena.lv informēja uzņēmuma preses pārstāvji.  

Kā jau ziņots, brīdī, kad tika parakstīts līgums par uzņēmuma iegādi, Liepājas metalurgam bija 107 miljonu eiro lielas iepriekšējo īpašnieku iekrātas parādsaistības. Pašlaik vairāk nekā 70 miljonus eiro lielas atlikušās parādsaistības ir viena no galvenajām problēmām, kas kavē normālu uzņēmuma darbu. 

Kopā ar jaunu pamatparāda maksājumu grafiku piedāvātajā plānā paredzētas arī darbības, kas ļaus restrukturizēt uzņēmuma profilam neatbilstošos KVV Liepājas metalurgs aktīvus. 

Saskaņā ar neatkarīgu auditoru vērtējumu, neprofila aktīvu realizācija uzņēmumam ļautu iegūt 4 līdz 5 miljonus eiro. „Mēs veicām auditu un uzskatām, ka tas ir labs risinājums,” paziņoja metalurga valdes loceklis Igors Talanovs. 

„Mūsu mērķis ir saglabāt un modernizēt ražošanu uzņēmumā KVV Liepājas metalurgs un mēs darīsim visu, lai to īstenotu”, uzsver Talanovs. 

Paredzams, ka lielākā daļa līdzekļu, kas tiks iegūta no neprofila aktīvu pārdošanas, tiks ieguldīta uzņēmuma velmēšanas ceha modernizācijā. Atlikusī daļa aizies parādu dzēšanai, kā arī papildinās KVV Liepājas metalurgs apgrozāmos līdzekļus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas