Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Manabalss.lv sākta parakstu vākšana par PVN samazināšanu dabasgāzei un elektroenerģijai

Portālā manabalss.lv ir sākta parakstu vākšana par izmaiņām Pievienotās vērtības nodokļa likumā, nosakot iedzīvotājiem samazināto pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmi elektroenerģijai un gāzei.

Iniciatīvas autors ir Dzīvojamo māju īrnieku un saimnieku asociācijas Tautas kontrole pārstāvis Jānis Kuzins. Iepriekš līdzīgs pieprasījums tika iesniegts Satversmes tiesā, bet tiesa šo prasību noraidīja un lietu neierosināja.

Prasības pamatojumā Tautas kontrole pārstāvji norādīja, ka "Latvenergo plāno palielināt elektroenerģijas regulētajā tarifā iepirkuma komponenti par 54%, kas būtiski ietekmēs iedzīvotāju pirktspēju un veicinās nabadzību". "Latvijas Saeimai ir steidzīgi jārīkojas un jāsamazina PVN likmes elektroenerģijai un dabasgāzei līdz 12%. Sakarā ar tarifa pieaugumu, Latvenergo pieaugusī peļņa, kas tiek ieskaitīta Valsts budžetā, jānovirza samazinātā PVN likmes kompensēšanai," uzskata iniciatīvas autori.

"Jāņem vērā, ka šogad Latvija pievienojās elektroenerģijas brīvajam tirgum, kas, pēc dažu ekspertu domām, varētu palielināt elektroenerģijas tarifu iedzīvotājiem. PVN samazināšana šādā situācijā ir vienīgais risinājums," uzsvēra Tautas kontrole.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas