Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Mēness aptieka: Pēc darba vasarā kāds jaunietis noteikti izvēlēsies kļūt par farmaceitu!

Mēness aptiekās visā Latvijā šovasar savu pirmo darba pieredzi gūst 12 jaunieši vecumā no 15 gadiem. Lai arī viņiem ir iespēja veikt tikai vieglākos palīgdarbus, jaunieši ir patīkami pārsteigti par darba procesu organizāciju aptiekās kopumā un farmaceitu plašajām zināšanām.

“Strādājot kādā no “Mēness aptiekām” jaunieši gūst vērtīgu pieredzi! Zinām, ka dažs no viņiem varētu izvēlēties nākotnē kļūt par farmaceitu, tādēļ aptiekā pavadītais mēnesis noteikti sniedz arī papildu informāciju par nākamo profesiju. Kā darba devējs esam gandarīti par šādu sadarbības iespēju ar Nodarbinātības valsts aģentūru (NVA), tā jauniešiem parādot darba ikdienu Latvijas iedzīvotājiem tik nozīmīgā jomā, attīstot jau esošās prasmes un iegūstot jaunas. Darbavietas piedāvājām arī mūsu darbinieku bērniem un mazbērniem, tādējādi sperot nozīmīgu soli, lai spēcinātu pieprasīto farmācijas profesiju pēctecību vairākās paaudzēs. Katram jaunietim mūsu aptiekās ir darba vadītājs, kurš palīdz apgūt nepieciešamās pamatprasmes un iemaņas,” stāsta “Mēness aptiekas” personāla vadītāja Baiba Pedraudze.

Ķekavā ar nosaukumu “Pie Dālderiem” strādājošās “Mēness aptiekas” vadītāja farmaceite Daina Štāle bijusi priecīga, uzzinot, ka ir iespēja piedāvāt mēnesi strādāt savai 15 gadus jaunajai meitai Alisei un astoņpadsmitgadīgajam dēlam Kristapam. Bērni piedāvājumam uzreiz piekrituši, jo jau iepriekš vēlējušies vasarā pastrādāt un nopelnīt kabatas naudu – Alise aptiekā darba pieredzi guva jūlijā, bet Kristaps strādā augustā. Daina Štāle atzīst, ka vēlējusies, lai bērni pārliecinās, kā tas ir – iet uz darbu, ka katru rītu jāceļas, darbavietā jāatrodas un jāstrādā noteiktas stundas, jāuzņemas atbildība par paveikto. Dainai Štālei farmaceites darbā ir gandrīz 20 gadu pieredze, un, lai gan pie mammas aptiekā abi jaunieši viesojušies ne reizi vien, tagad veiktais darbs Alisei un Kristapam atklājis daudz jauna. Viņu pienākumos galvenokārt ir aptiekas plauktu kārtošana, preču pieņemšana, bet abi labi redz arī pārējo aptiekas ikdienu, un lielākais pārsteigums sākotnēji bijis, cik daudz zina farmaceits, spējot atbildēt uz jebkuru klienta jautājumu.

Jauniešiem darbavietas “Mēness aptiekās” tiek nodrošinātas Rēzeknē, Gulbenē, Cēsīs, Ķekavā.

Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) īstenotajā vasaras nodarbinātības pasākumā, kas norisinās no 1.jūnija līdz 31.augustam visā Latvijā, piedalās skolēni vecumā no 15 līdz 20 gadiem (ieskaitot), kuri iegūst izglītību vispārējās, speciālās vai profesionālās izglītības iestādēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas