Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Nekā personīga: Ceturtais Trukšņa - Krūmiņa lietā aizturētais ir uzņēmējs Anrī Kursītis

Uzņēmējs Jūlijs Krūmiņš caur trešajām personām varētu būt finansējis divas partijas No sirds Latvijai un ZZS. Kopumā abām partijām pārskaitot aptuveni 135 000 eiro. Uz šo secinājumu pamata KNAB šonedēļ aizturēja Krūmiņu un finansēšanas shēmas līdzdalībniekus Jūrmalas mēru Gati Truksni, finanšu konsultantu Jorenu Raitumu un pārvietojamo tualešu uzņēmēju Anrī Kursīti, ziņo TV3 raidījuma Nekā personīga.

Katram no viņiem bija sava loma partiju slēptajā uzturēšanā, tomēr vienojošais ir Jūlijs Krūmiņš. Jau trīs gadus trešo personu izmantošana partiju finansēšanā ir krimināli sodāms pārkāpums. Pirms tam trešās personas izmantoja plaši, jo tas ir ērtākais veids, kā bagātiem cilvēkiem samaksāt partijai par ietekmi vairāk nekā to atļauj ziedojuma limits.

2014. Saeimas vēlēšanu gads - tikko Ingūnas Sudrabas (NSL) kustība No sirds Latvijai ir pārtapusi par partiju. Vienas nedēļas laikā partijas kasē iebira vairāk nekā 100 000 eiro. Tieši tik daudz, lai varētu samaksāt par milzīgo reklāmas kampaņu. Partijas biedri Viesturs Tamužs un Liene Cipule partijas vadītājai Ingūnai Sudrabai prasījuši – no kurienes nauda. Sudraba atbildējusi, ka nezina, bet partijas kasiera pienākumus uzticējusi cilvēkam, kam nav bijis nekāda sakara ne ar partiju, ne kustību - Jorenam Raitumam. 

Tomēr 60 lielos stividorus Sudrabas partijas ziedotāju sarakstā neredz. Tur kāds jaunietis Jānis Dāvis, kāds jauns lopkopis Mārtiņš Butāns, kāda būvniecības uzņēmuma vadītāja Kristīne Petruškina, bijušais Latvijas televīzijas darbinieks Ivars Falks, galdnieks Jānis Raudzeps un pārvietojamo tualešu tirgus līderis Anrī Kursītis. Šos cilvēkus vieno tas, ka tiem ir legāli iztikas avoti un tie ziedojuši Sudrabas partijai vienā laikā pa 14 000 vai 15 000 eiro. Kursīša loma neatļautā partiju sponsorēšanā varētu būt lielāka, nekā citiem. Kā liecina Nekā personīga rīcībā esošās ziņas, viņš varētu būt ceturtā Krūmiņa – Trukšņa lietā aizturētā persona.

Trukšņa, Krūmiņa, Raituma un Kursīša aizturēšanai KNAB esot gatavojies jau divus gadus. Viss bijis gatavs jau vasarā, tomēr aizturēšana notikusi tikai oktobrī. KNAB izkratījis arī Jūlija Krūmiņa mitekli, biroju, Jorena Raituma kabinetu, Gata Trukšņa kabinetu un mājvietu. Trukšņa māju KNAB darbinieki kratīja visu dienu. Beidza ap desmitiem vakarā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas